Νετανιάχου: Ο Τραμπ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, οι ΗΠΑ «βοηθούν ήδη πολύ» στην άμυνα του Ισραήλ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Εμπιστεύομαι την κρίση του Τραμπ, είναι ένας εξαιρετικός παγκόσμιος ηγέτης, ένας τεράστιος φίλος του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού, υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, βρέθηκε έξω από το Νοσοκομείο Σορόκα, στη Μπερσέβα, στο νότιο Ισραήλ, για να σχολιάσει την κατάσταση στην περιοχή, μετά την επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στο θέμα της αμερικανικής εμπλοκής στην περιοχή και της συνεργασίας Ισραήλ-ΗΠΑ, τονίζοντας ότι: «Ο Πρόεδρος Τραμπ θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για την Αμερική. Εμπιστεύομαι την κρίση του, είναι ένας εξαιρετικός παγκόσμιος ηγέτης, ένας τεράστιος φίλος του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού. Και εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, και το κάνουμε ήδη. Είμαστε δεσμευμένοι να καταστρέψουμε την απειλή πυρηνικής εξόντωσης κατά του Ισραήλ.

Αλλά πρέπει να πω ότι η συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η συνεργασία με τον Πρόεδρο Τραμπ, με τον οποίο μιλάω σχεδόν καθημερινά, είναι καταπληκτική. Πιστεύω ότι η αποφασιστικότητα, η αντοχή του και η σαφήνεια με την οποία λέει ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα, και για να γίνει αυτό, το Ιράν δεν μπορεί να εμπλουτίσει ουράνιο. Είναι τόσο απλό όσο αυτό.

Τους έδωσε την ευκαιρία να το κάνουν μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά αυτοί τους κορόιδεψαν. Δεν κοροϊδεύεις τον Ντόναλντ Τραμπ, ξέρει το παιχνίδι και νομίζω ότι και οι δύο είμαστε δεσμευμένοι να εξασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και δεν θα το κάνουν».

Σε ερώτηση για το αν οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε επιθέσεις, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι απόφαση του Προέδρου Τραμπ, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι ΗΠΑ «βοηθούν ήδη πολύ» στην άμυνα του Ισραήλ, προστατεύοντας τον ισραηλινό εναέριο χώρο.


«Όλος ο λαός του Ισραήλ πληρώνει το τίμημα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο ισραηλινός λαός υπό τις πιέσεις του συνεχιζόμενου πολέμου, τονίζοντας ότι «όλος ο λαός του Ισραήλ πληρώνει τίμημα». Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι «περνάμε έναν ασφυκτικό πόλεμο και το ζούμε με έναν καταπληκτικό τρόπο».

«Υπάρχουν προσωπικά κόστη, άνθρωποι έχουν πληγωθεί, οικογένειες έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα» δήλωσε και παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην οικογένειά του, αποκαλύπτοντας ότι αυτός δεν έχει εξαιρεθεί από τις δυσκολίες του πολέμου. «Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που ο γιος μου, ο Άβνερ, ακυρώνει τον γάμο του λόγω απειλών από πυραύλους» δήλωσε και πρόσθεσε ότι το προσωπικό τίμημα αφορά και τη μέλλουσα σύζυγό του.

Τέλος, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την υπομονή και την αντοχή της συζύγου του, χαρακτηρίζοντάς την ηρωίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play