Ιαπωνία: Η ταχύτητα του ίντερνετ είναι τόσο γρήγορη που μπορεί κατεβάσει όλο το Netflix σε 1 δευτερόλεπτο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Υπολογίζεται επίσης ότι με τις νέες ταχύτητες, κάποιος θα μπορούσε να κατεβάσει ολόκληρη την αγγλική Wikipedia 10.000 φορές μέσα σε μόλις ένα δευτερόλεπτο

Δεν είναι μόνο το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα κορυφαία αεροδρόμια και τα αντισεισμικά κτίρια. Η Ιαπωνία πρόσθεσε ακόμη ένα «παράσημο» στις υποδομές της καθώς πλέον διαθέτει το ταχύτερο διαδίκτυο στον κόσμο.

Ερευνητές πέτυχαν την εκπληκτική ταχύτητα του 1,02 petabits ανά δευτερόλεπτο, αρκετή για να κατεβάσει κανείς ολόκληρο το περιεχόμενο του Netflix σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Για να γίνει πιο κατανοητό, η ταχύτητα περιήγησης και λήψης στο διαδίκτυο στη χώρα είναι 16 εκατομμύρια φορές πιο γρήγορη από τον μέσο όρο ταχύτητας Internet στην Ινδία, που είναι 63,55 Mbps, και 3,5 εκατομμύρια φορές πιο γρήγορη από τον μέσο όρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αναφορά του Εθνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας (NICT).

 

Η ομάδα του Εργαστηρίου Φωτονικών Δικτύων του NICT, σε συνεργασία με τη Sumitomo Electric και Ευρωπαίους εταίρους, πέτυχε αυτό το τεχνολογικό άλμα. Πρόκειται για το ταχύτερο δίκτυο στον κόσμο, που μεταδίδει δεδομένα σε μεγάλη απόσταση - 1.808 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο - μέσω ειδικού καλωδίου οπτικών ινών με 19 πυρήνες.

Υπολογίζεται επίσης ότι με τη νέα αυτή ταχύτητα Internet, θα μπορούσε κανείς να κατεβάσει ολόκληρη την αγγλική Wikipedia 10.000 φορές μέσα σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με το Gagadget, η Wikipedia στα αγγλικά καταλαμβάνει περίπου 100 GB χώρου. Επιπλέον, μπορεί κανείς να κατεβάσει βίντεο 8K μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Το καλώδιο οπτικών ινών έχει το ίδιο μέγεθος με αυτά που ήδη χρησιμοποιούνται στις σημερινές υποδομές διαδικτύου - έχει πάχος μόλις 0,125 mm. Ο συνολικός όγκος δεδομένων που μεταφέρθηκε σε απόσταση έφτασε τα 1,86 exabits ανά δευτερόλεπτο επί χιλιόμετρα, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Έτσι, αποδείχθηκε ότι αυτό το υπερταχύ δίκτυο μπορεί να λειτουργήσει πάνω στα υπάρχοντα καλώδια, σύμφωνα με το NICT.

Η Sumitomo Electric σχεδίασε το καλώδιο οπτικών ινών, ενώ το NICT ανέπτυξε το σύστημα μετάδοσης σε συνεργασία με διεθνή ομάδα.

Οι ερευνητές του NICT χρησιμοποίησαν πομπούς, δέκτες και 19 κυκλώματα βρόχου, το καθένα μήκους 86,1 χιλιομέτρων. Τα σήματα πέρασαν από αυτούς τους βρόχους 21 φορές, καλύπτοντας συνολικά 1.808 χιλιόμετρα και μεταφέροντας 180 ροές δεδομένων με ταχύτητα και απόσταση που σπάνε κάθε ρεκόρ.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play