Ισπανία: Η καταιγίδα Οριάνα σαρώνει τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Μετά την καταιγίδα Νιλς στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα, η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς η καταιγίδα Οριάνα πλήττει την Ιβηρική Χερσόνησο.

Η Οριάνα φέρνει έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε μεγάλο μέρος της χώρας, προκαλώντας ήδη προβλήματα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για χιονοπτώσεις ακόμη και σε ασυνήθιστα χαμηλά υψόμετρα και για δύσκολες συνθήκες το Σαββατοκύριακο. Δέντρα έχουν ξεριζωθεί, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε περιστατικά που συνδέονται με την κακοκαιρία σε Γαλλία και Ισπανία.

Τρεις νεκροί σε Γαλλία και Ισπανία από το πέρασμα της καταιγίδας Νιλς

Η καταιγίδα Νιλς στοίχισε τη ζωή και σε δεύτερο άνθρωπο στη Γαλλία και σε μία γυναίκα στην Ισπανία, καθώς το «ασυνήθιστα δριμύ» καιρικό αυτό φαινόμενο σάρωσε τη νοτιοδυτική Γαλλία και την Καταλoνία με σφοδρές ριπές ανέμων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, ενώ συνεχίζει την πορεία του προς τα ανατολικά της Ευρώπης.

Ένας άνθρωπος που βρισκόταν «σε σκάλα στον κήπο του» σκοτώθηκε στο Ταρν-ε-Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μοντ Μπρεζόν στο δίκτυο TF1. Χθες, ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του από την πτώση κλαδιού κατά το πέρασμα της καταιγίδας.

Στην Ισπανία μια γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά την κατάρρευση της στέγης βιομηχανικής αποθήκης στη Βαρκελώνη, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές. Η 46χρονη υπέκυψε στα τραύματά της μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισαν οι καταλανικές Aρχές.

Άνεμοι που συνόδευαν την καταιγίδα Νιλς και έπνεαν με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα έπληξαν χθες την Καταλoνία, ξεριζώνοντας δέντρα, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και διαταράσσοντας την εναέρια κυκλοφορία.

Μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Καταλoνία, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση, ύστερα από τη νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με τις Aρχές, οι οποίες ζήτησαν από τον πληθυσμό να παραμείνει σε επαγρύπνηση.

Φωτογραφίες από την περιοχή της Βαρκελώνης:



 

Την περασμένη εβδομάδα, το πέρασμα της καταιγίδας Λεονάρντο και στη συνέχεια της Μάρτα προκάλεσαν σημαντικές πλημμύρες και την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους στην Ανδαλουσία, στη νότια Ισπανία.

Στη χώρα αναμένεται τώρα η καταιγίδα Οριάνα, που προβλέπεται να φέρει ισχυρούς ανέμους, όπως και μεγάλες βροχοπτώσεις, χιόνι σε ορισμένες περιοχές και θαλασσοταραχή στις παράκτιες.

Η Ισπανία, αλλά και η Πορτογαλία, που επίσης επλήγη από την καταιγίδα, βρίσκονται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κλιματική απορρύθμιση, αντιμετωπίζοντας ολοένα και μεγαλύτερα σε διάρκεια κύματα ζέστης και πιο συχνά και πιο έντονα επεισόδια ισχυρών βροχοπτώσεων.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα