Εκτινάχθηκε στα 80 δολάρια το βαρέλι η τιμή του Μπρεντ μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε την Παρασκευή την μεγαλύτερη δέσμη κυρώσεων που έχει επιβάλει μέχρι σήμερα με στόχο τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Στα 80 δολάρια το βαρέλι εκτινάχθηκε την Παρασκευή η τιμή πετρελαίου Μπρεντ, καθώς οι έμποροι στις αγορές ανέμεναν τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, οι οποίες θα περιόριζαν περαιτέρω τις εξαγωγές ρωσικού αργού και, ως εκ τούτου, θα μείωναν τις προμήθειες πετρελαίου.

Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας, που αποτελεί το διεθνές συμβόλαιο αναφοράς, αυξήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής πέραν του 4%, στα 80,38 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αμερικανικού αργού, West Texas Intermediate (WTI), σημείωνε την ίδια ώρα άνοδο 4,8% στα 77,47 δολάρια το βαρέλι.

Γύρω στις 7.00 το απόγευμα, ώρας Κύπρου, το Μπρεντ περιόρισε την άνοδο του στο 2,96%, στα 79,21 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο 3%, στα 76,12 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε την Παρασκευή την μεγαλύτερη δέσμη κυρώσεων που έχει επιβάλει μέχρι σήμερα με στόχο τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σε μια προσπάθεια να δώσει στο Κίεβο και στην επερχόμενη Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μοχλό πίεσης για την επίτευξη συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην περικοπή των πετρελαϊκών εσόδων της Ρωσίας από τον πόλεμο που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει σκοτώσει ή τραυματίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει μετατρέψει πόλεις σε ερείπια.

Τα μέτρα είναι «οι πιο σημαντικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα κατά του ρωσικού ενεργειακού τομέα, της μεγαλύτερης πηγής εσόδων για την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στις ρωσικές εταιρείες Gazprom Neft και Surgutneftegas που ερευνούν, παράγουν και πωλούν πετρέλαιο και σε 183 πλοία που έχουν μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο, πολλά από τα οποία ανήκουν στον λεγόμενο σκιώδη στόλο των γερασμένων δεξαμενόπλοιων που διαχειρίζονται μη δυτικές εταιρείες. Περιλαμβάνουν επίσης δίκτυα που εμπορεύονται το πετρέλαιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play