Η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2025 αυξήθηκε κατά 676 άτομα (1,2%) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024 και ανήλθε στα 54.829 άτομα, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία. Η απασχόληση στη Δημόσια Υπηρεσία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία αυξήθηκε κατά 4,2%, ενώ στις Δυνάμεις Ασφαλείας μειώθηκε κατά 0,3%.
Η μεγαλύτερη αύξηση (9,4%) παρατηρείται στους Εργοδοτούμενους Ορισμένου Χρόνου (ΕΟΧ) σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2024, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή να παρουσιάζεται στους ΕΟΧ της Δημόσιας Υπηρεσίας (13,0%).
Η μεγαλύτερη μείωση (-6,2%) παρατηρείται στους Εργοδοτούμενους Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ), με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή να παρουσιάζεται στους ΕΑΧ της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (-20,3%).
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2025 ο μέσος όρος της συνολικής απασχόλησης στην Κυβέρνηση αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.