Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Οδυσσέα - τ. δ/ντής του Γρ. της Υπ. Γεωργίας, Μακρυγιάννη για την έλλειψη πτητικών μέσων

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Διαδικτυακή διαμάχη εξελίσσεται μεταξύ του τέως Γενικού Ελεγκτή και του τέως διευθυντής του Γραφείου της Υπουργού Γεωργίας, Θεόδουλου Μακρυγιάννη για τις κρατικές ευθύνες για την πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Οδυσσέα Μιχαήλιδη, ηγέτη του πολιτικού κινήματος «Άλμα: Πολίτες για την Κύπρο» και τέως διευθυντής του Γραφείου της Υπουργού Γεωργίας, Θεόδουλου Μ. Μακρυγιάννη, με αφορμή την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στην ορεινή Λεμεσό στις 23 Ιουλίου 2025.

Συγκεκριμένα, ο τέως διευθυντής του Γραφείου της Υπουργού Γεωργίας, κατηγορεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη πως την περίοδο που ήταν αυτός Γενικός Ελεγκτής και με τις εκθέσεις του, άφησε την Κύπρο εκτεθειμένη στις πυρκαγιές και χωρίς πτητικά μέσα, λόγω «εμμονής με τους κανόνες».

Η ανάρτηση: 

Οι αναρτήσεις σας των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι φοβούνται: άλλο να κυβερνάς και άλλο να καταγγέλλεις. Ένας από τους βασικούς λόγους που οι συμβάσεις στο Δημόσιο σέρνονται, ακόμη και για τα πτητικά μας μέσα, είναι η δική σας τυφλή εμμονή στους κανονισμούς.

Για να το πω καθαρά:

👉 Αν ακολουθούσαμε τις τυπολατρικές διαδικασίες για τις οποίες ζείτε και αναπνέετε, θα περιμέναμε ακόμη προσφορές, θα καιγόταν το Τρόοδος και εσείς θα βρίσκατε τρόπο, και πάλι, να επιρρίψετε ευθύνες.

👉Με τις copy-paste ενστάσεις σας και τις παραινέσεις σας για διεύρυνση των προσφορών πέρα από τις εισηγήσεις του European Union Aviation Safety Agency (EASA), δύο διαγωνισμοί πάλι βγήκαν άγονοι. Ευτυχώς, έστω και την ύστατη στιγμή, μισθώθηκαν πτητικά, αλλιώς σήμερα θα συζητούσαμε πόσο κοστίζει το κάρβουνο για να κάνει εξαγωγή η Κύπρος.

👉 Η φωτιά δεν ρωτά ούτε εγκυκλίους ούτε γνωματεύσεις, θέλει νερό και ελικόπτερα! Τελεία!

Και κάντε, παρακαλώ, λίγη αυτοκριτική. Ένας από τους λόγους που τα πτητικά μέσα έφυγαν από το Τμήμα Δασών και πέρασαν στη ΜΑΕ της Εθνικής Φρουράς είστε εσείς. Δείτε τους χρόνους ανταπόκρισης του Τμήματος Δασών, το οποίο νυχθημερόν κατηγορείτε: από 10-12 λεπτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στις 23 Ιουλίου φτάσαμε στα 52 λεπτά για την πρώτη ρίψη νερού. Αναρωτηθήκατε αν έχετε ευθύνη; Αναρωτηθήκατε, επίσης, ότι αν η ανταπόκριση είχε παραμείνει στα 12 λεπτά, σήμερα ίσως να μη γνώριζε κανείς καν την πυρκαγιά;

Δηλαδή, κατά τα λεγόμενά σας, την άνοιξη του 2025 θα έπρεπε να περιμένουμε τον «ιδανικό» διαγωνισμό, να αφήσουμε τα τέσσερα ελικόπτερα εκτός μάχης και να ρισκάρουμε να καεί ολόκληρη η Κύπρος, όλα «για να μη θιγούν οι τύποι». 

Ευτυχώς που δεν είστε ούτε Γενικός Ελεγκτής πλέον, ούτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού με τη λογική σας σήμερα θα κλαίγαμε επί ερειπίων.

Υ.Γ. Εάν ο τέως Γενικός Ελεγκτής και επίδοξος ΠτΔ με αναφέρει ακόμη ως Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Γεωργίας, δέκα μήνες μετά την αποχώρησή μου, φαντάζομαι πόση ακρίβεια έχουν και οι υπόλοιπες «αποκαλύψεις» σας.

Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις, όχι copy-paste διαδικασιολατρία. Καλή συνέχεια.

Η κόντρα εκτελίσσεται από τις 31 Ιουλίου, με τα δύο δημόσια πρόσωπα να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο με αναρτήσεις τους στην πλατφόρμα Χ, ξετυλίγοντας έναν διάλογο.

 

Από την κόντρα δεν λείπουν οι αιχμές και οι κατηγορίες «διασποράς ψευδούς πληροφορίας», όπως απάντησε ο κ. Μακρυγιάννης.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play