Η παρούσα κατάσταση δεν είναι το μέλλον της Κύπρου λέει η Προεδρία

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

«Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι και δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Κύπρου και των παιδιών μας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι, «η μη λύση δεν είναι λύση».

Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι και δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Κύπρου, αναφέρει η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ανάρτηση για τα 51 χρόνια από τη β’ φάση της τουρκικής εισβολής, σημειώνοντας ότι η δικαίωση θα έρθει μόνο μέσω της συνολικής επίλυσης του Κυπριακού.

«Πενήντα ένα χρόνια από την αποφράδα ημέρα της β’ φάσης της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, που διαίρεσε με τη βία την πατρίδα μας, την έθεσε υπό κατοχή, εκδίωξε χιλιάδες συμπατριώτες μας και καθόρισε τραγικά τη σύγχρονη ιστορία και το μέλλον της», αναφέρει η Προεδρία σε ανάρτηση στο Χ.

«Στις 14 Αυγούστου 1974, οι τουρκικές δυνάμεις παρά την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί, διεύρυναν τα επεκτατικά τους σχέδια, παραβιάζοντας επανειλημμένα κάθε κανόνα διεθνούς νομιμότητας», σημειώνει. Μισό και πλέον αιώνα μετά, το ένα τρίτο της Κύπρου παραμένει υπό παράνομη κατοχή και τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων παραβιάζονται καθημερινά, προσθέτει.

«Πενήντα ένα χρόνια μετά, τιμούμε τους πεσόντες, τους αγνοούμενους, τους ηρωικά μαχόμενους και τις οικογένειες της προσφυγιάς. Καταδικάζουμε το έγκλημα και τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή και δηλώνουμε πως Δεν Ξεχνούμε», λέει ακόμη.

Η δικαίωση, σημειώνει, θα έρθει μόνο μέσω της συνολικής επίλυσης του Κυπριακού, της απελευθέρωσης, της επανένωσης, όταν στην Κύπρο επικρατήσουν πραγματικές συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

«Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι και δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Κύπρου και των παιδιών μας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι, «η μη λύση δεν είναι λύση».

Συνεχίζουμε τον αγώνα, με το ιστορικό χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πατρίδα ελεύθερη, απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις, καταλήγει.

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play