Ο Σάκης Ρουβάς ταξίδεψε στον Άγιο Δομίνικο ως επίσημος προσκεκλημένος για τα 100 επεισόδια του Survivor. Ο Σάκης -που έχει σταθερή συνεργασία με τον ΣΚΑΙ λόγω του X Factor που παρουσιάζει και της παρουσίας του στο The Voice ως coach, αλλά και διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Τούρκο παραγωγό, Acun Ilicali– πήρε μαζί του την Κάτια Ζυγούλη, συνδυάζοντας την μοναδική του παρουσία στο ριάλιτι με ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο λίγο πριν παντρευτούν, στις 3 Ιουλίου.
Αν και στην αρχή του επεισοδίου ο παρουσιαστής ανακοίνωσε το έπαθλο της ημέρας, δεν έκανε τίποτα γνωστό στους παίκτες για τον Σάκη και αρκέστηκε να πει ότι τους επιφυλάσσουν και μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Έτσι, όταν Διάσημοι και Μαχητές επέστρεψαν στην παραλία, έμειναν εμβρόντητοι, βρίσκοντας τον τραγουδιστή να τους περιμένει εκεί!
Κατά την διάρκεια της παραμονής του, είχε την ευκαιρία να ζήσει για λίγο όπως οι παίκτες. Παράλληλα, όλοι μαζί, έστειλαν ένα ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ενώ, καθισμένοι γύρω από την φωτιά, με μια κιθάρα, τραγούδησαν και διασκέδασαν.