Υλικά:
200 ml γάλα
75 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
1/2 ξυλάκι κανέλας
λίγο κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Βάζετε τα 180 γρ. γάλα με την κανέλα να βράσει αλλά όχι να αφρίσει.
2. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
3. Αφήνετε το ρόφημα για περίπου 3-4 λεπτά να καθίσει, αφαιρείτε την κανέλα και σερβίρετε.
4. Χτυπάτε τα υπόλοιπα 20 γρ. γάλα με το μιξεράκι μέχρι να αφρίσει και με ένα κουτάλι το ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Πασπαλίζετε με κακάο και απολαμβάνετε.
5. Αν θέλετε μπορείτε κατά τον ίδιο τρόπο να κάνετε άσπρη σοκολάτα.
6. Τέλος, μπορείτε να αρωματίσετε τη σοκολάτα με διάφορα μπαχαρικά όπως βανίλια, τσίλι, γαρίφαλλο κ.ά.