Το ψάρι αποτελεί μια πολύτιμη και απαραίτητη τροφή, για μικρούς και μεγάλους, αποτελώντας εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Μάλιστα, η μεσογειακή διατροφή, που αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές δίαιτες στον κόσμο, «επιτάσσει» την κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
Η τσιπούρα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σχέση με άλλα λευκά ψάρια και για αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμη πηγή των «καλών» ωμέγα-3 λιπαρών και συγκεκριμένα πηγή των πολύτιμων λιπαρών οξέων EPA και DHA.
Βάλτε τον "διατροφικό θησαυρό" στο τραπέζι σας φέρνοντας τον σπίτι από τις ψαραγορές Blue Island αφού σήμερα θα μαγειρέψουμε Τσιπούρα με λαχανικά σε λαδόκολλα!
Προμηθευόμαστε
2 φιλέτα Τσιπούρας από τις Ψαραγορές Blue Island | |
1 κ.σ. Ελαιόλαδο | |
1 Κολοκυθάκι σε φέτες | |
1 Πατάτα σε λεπτές φέτες | |
1 Καρότο σε φέτες | |
1 Ντομάτα σε χοντρές φέτες | |
Ρίγανη ή φρέσκο Θυμάρι | |
Χυμό από 1 Λεμόνι |
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα λαχανικά, βάζοντας πρώτα τις πατάτες και το καρότο και μετά τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας πάνω από τα λαχανικά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακετάκι.
Ακολούθως, τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, στους 200 °C.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρουμε.
Σεφ Νοέλ Χρίστος Bassil
Επιμέλειά Δρ. Χριστίνα Κονή Διαιτολόγος