Αλμυρή γαλατόπιτα, χωρίς φύλλο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Θα τη λατρέψουν όσοι αγαπούν τη μπεσαμέλ και τις κρεμώδεις γεύσεις

  Η καλύτερη πίτα των ημερών είναι η γαλατόπιτα.

 Η πίτα αυτή δεν έχει φύλλο και θα τη λατρέψουν όσοι αγαπούν τη μπεσαμέλ και τις κρεμώδεις γεύσεις. Το ιδανικό είναι να γίνει με κατσικίσιο γάλα.

Τη συνταγή βρήκαμε από το blog laxtaristessyntages

 

Υλικά

1) 4,5 ποτήρια του νερού γεμάτα ως επάνω, γάλα φρέσκο βιολογικό

2) μισό ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3) μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

4) λίγα κρεμμυδόφυλλα ψιλοκομμένα, από φρέσκα κρεμμυδάκια (2 κουταλιές της σούπας περίπου, μόνο που πρέπει να προσέξουμε να είναι το πολύ τρυφερό εσωτερικό μέρος τους, χρειαζόμαστε μόνο την τρυφερή καρδιά τους!!!)

5) δυόσμο ψιλοκομμένο περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας (είναι άκρως απαραίτητος, είναι το υλικό "κλειδί" της συνταγής, η ποσότητα που δίνω είναι περίπου μια χούφτα φύλλα δυόσμου)

6) αλάτι

7) πιπέρι

8) 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη (δεν θα βγει γλυκιά, μη φοβάστε)

9) λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού

10) λίγο λάδι μέσα στην γαλατόπιτα (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)

11) 3 αυγά χτυπημένα σε μπολ με ένα πιρούνι

12) μία γεμάτη χούφτα χυλοπίτες

13) μία γεμάτη χούφτα ρύζι γλασέ

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κρύο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το λάδι. Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να μην είναι μεγάλοι σβώλοι. Κατόπιν ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και τα "δένουμε" ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν κρέμα σαν τη μπεσαμέλ, όχι πολύ πηχτή όμως. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά!!

Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην βράσουν. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, κρεμμυδόφυλλα, χυλοπίτες, ρύζι) και ανακατεύουμε πάλι. Αν δούμε ότι η κρέμα μας είναι πολύ σφιχτή, τότε προσθέτουμε λίγο γάλα και την ανακατεύουμε να αραιώσει ελαφρά, καθώς οι χυλοπίτες και το ρύζι θα τραβήξουν τα παραπανίσια υγρά.

Αλείφουμε με λάδι ένα βαθύ ταψί ή ένα κλασσικό πιρέξ και ρίχνουμε την κρέμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να πάρει χρώμα και να σφίξει η κρέμα. Θέλει περίπου στο μισάωρο. Αν δούμε ωστόσο ότι αρχίζει να αρπάζει από πάνω περισσότερο από ότι πρέπει, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε κανονικά το ψήσιμο.

Αφού βγεί από τον φούρνο την αφήνουμε να σταθεί αρκετά, ίσως και κανά 2ωρο πριν την κόψουμε, ώστε να βγουν τα κομμάτια ατόφια, χωρίς να διαλυθούν.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play