Η απόσυρση από την υπόθεση ενός εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων, ανάγκασε το Κακουργιοδικείο να αναβάλει για ακόμα μια φορά τη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης ατασθαλιών στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.
Το δικαστήριο ανέφερε πως, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έχει καταχωρηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί οι κατηγορίες στους οκτώ κατηγορούμενους, επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, αναβάλλει τη σημερινή διαδικασία για τις 29 Μάιου, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της ίδιας της υπόθεσης αλλά και της απόσυρσης ενός εκ των δικηγόρων.
Συγκεκριμένα, αποσύρθηκε ο δικηγόρος των κατηγορούμενων 1, 2, 7 και 8, δηλαδή της πρώην υπεύθυνης Λειτουργού Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, του γιου της, της νύφης της και της εταιρείας.
Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, για την υπόθεση, που αφορά 468 κατηγορίες για ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ της περιόδου 2008- 2015, κατηγορούνται επίσης ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας και δυο Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η διαδικασία είχε αναβληθεί ξανά, όταν η κατηγορούσα αρχή έθεσε αίτημα τροποποίησης του κατηγορητηρίου, που αφορούσε διακοπή κάποιων κατηγοριών για συγκεκριμένους κατηγορούμενους και διορθώσεις στο λεκτικό, αίτημα που έγινε αποδεκτό.
Υπόθεση ΤΕΠΑΚ: Η απόσυρση του δικηγόρου έφερε νέα αναβολή

Η διαδικασία είχε αναβληθεί ξανά, όταν η κατηγορούσα αρχή έθεσε αίτημα τροποποίησης του κατηγορητηρίου, που αφορούσε διακοπή κάποιων κατηγοριών
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.