15 νέα κρούσματα - Οριακά στα 5 κρούσματα ανά 1000 τεστ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Τα 6 άτομα είναι επαφές από το επαγγελματικό περιβάλλον των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 14/9. Το συγκεκριμένο cluster με τα 6 σημερινά έχει 9 άτομα.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι από σύνολο 2,891 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 15 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Τα 15 νέα κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

9 x ιχνηλάτηση:


  • Τα 6 άτομα είναι επαφές από το επαγγελματικό περιβάλλον των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 14/9 (με συμπτώματα από τα Μικροβιολογικά εργαστήρια) και στις 16/9 (ιχνηλάτηση). Το ένα άτομο έχει συμπτώματα. Τα σημερινά νέα περιστατικά έκαναν την εξέταση ιδιωτικά. Το cluster με τα 6 σημερινά έχει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 8 είναι επαφές από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο και το ένα είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 16/9.

  • Το 7ο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του Βρετανού που είχε φτάσει στην Πάφο από το Λονδίνο στις 16/9 και ανακοινώθηκε στις 17/9. Το σημερινό κρούσμα, επίσης Βρετανίδα, είχε ταξιδέψει μαζί του στην ίδια πτήση και δεν έχει συμπτώματα.

  • Τα άλλα 2 άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία στις 17/9. Σύνολο στην αλυσίδα έχουμε 3 άτομα.


6 x ιδιωτική πρωτοβουλία:

  • Το 1ο άτομο αφορά Ρωσίδα μόνιμο κάτοικο Λεμεσού που επέστρεψε από το Λονδίνο στις 8/9 και στις 13/9 ανέπτυξε συμπτώματα (ανοσμία, ζαλάδες, αδυναμία). Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο ενημερώθηκε ότι φιλικό της άτομο στο Λονδίνο είχε εντοπιστεί θετικό στον ιό στις 13/9.

  • Το 2ο άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων που είχε από τις 10/9 (πυρετό, πονόλαιμο, βήχα).

  • Δύο άτομα έκαναν την εξέταση από ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχουν συμπτώματα. Δεν σχετίζονται μεταξύ τους και διερευνάται εάν είχαν επαφή με άλλα κρούσματα.

  • Τα άλλα 2 άτομα ήρθαν στην Κύπρο από την Αγγλία στις 7/9. Μεταξύ 10 και 12 Σεπτεμβρίου άρχισαν να εκδηλώνουν συμπτώματα (καταρροή, βήχας).


Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 141 εργαστηριακές διαγνώσεις,

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,397 εργαστηριακές εξετάσεις,

  • Από το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 139 εργαστηριακές εξετάσεις,

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 234 εργαστηριακές διαγνώσεις,

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 423 εργαστηριακές διαγνώσεις.


Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,580.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται έξι άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένει εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής COVID-19.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play