«Μόνο το 5% του πληθυσμού είναι Κύπριοι στα κατεχόμενα» αναφέρει η εφημερίδα Αβρούπα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Τι αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα

Σε σημερινό της άρθρο η «Αβρούπα» αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα πρέπει να «υποτιμούν τον πολιτισμικό αφανισμό τους». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τ/κ καλούνται «να συγκρίνουν τους Σύριους πρόσφυγες που υπάρχουν στην Τουρκία με τις δεκάδες χιλιάδες Τούρκους εποίκους τους οποίους η Τουρκία μετέφερε στο νησί μετά το 1974». 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και την αντιπολιτευόμενη τ/κ εφημερίδα, «ο (Τούρκος πολιτικός)Ουμίτ Όζνταγ λέει ότι υπάρχουν συνολικά 13 εκατομμύρια μετανάστες στην Τουρκία. Αυτός ο υπολογισμός μας δείχνει ότι ‘μετανάστες’ είναι τα 13 στα 100 άτομα.  Στις 20 Οκτωβρίου 1974, ο αριθμός της τουρκοκυπριακής κοινότητας ήταν 115 χιλιάδες 758. Μέχρι το 1976 το κράτος της Τουρκίας μετέφερε 15 χιλιάδες άτομα στην Κύπρο. Και αυτοί οι έποικοι ψήφισαν με τις τουρκικές τους ταυτότητες και εξέλεξαν τον Ντενκτάς. Μέσα σε πέντε χρόνια μετά το 1976, μετέφερε ακόμα 21 χιλιάδες άτομα. Και αυτό συνεχίστηκε έτσι μέχρι τις μέρες μας». 

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρονται και τα εξής: «Αγαπητοί Κύπριοι, γνωρίζετε και εσείς ότι τα 115 χιλιάδες 758 άτομα του 1974 μειώθηκαν στο μισό κατά τον μισό αιώνα που πέρασε από τότε. Υπάρχουν περίπου 110 χιλιάδες κάτοχοι ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο ο αριθμός των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι 948 χιλιάδες 210. Ας κάνουμε και για την Κύπρο τον υπολογισμό που κάναμε με τον αριθμό των μεταναστών του Όζνταγ. Αν υπολογίσουμε και τα παιδιά που δεν χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο στο βόρειο τμήμα της Κύπρου όπου οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας είναι 948 χιλιάδες 210, ο πληθυσμός είναι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο. Ας υποθέσουμε και ότι οι μισοί από τις 110 χιλιάδες Κύπριοι πολίτες είναι στο εξωτερικό. Στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου ζουν το πολύ 50 χιλιάδες Κύπριοι. Με τον πιο χοντρό υπολογισμό κάνουν 5 τοις εκατό Κύπριους!"

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play