Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ανοίγει παράρτημα κτηνιατρικής σχολής στο Δήμο Αθηαίνου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηαίνου αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείο Αθηαίνου θα αποτελέσουν τις πρώτες κτηριακές εγκαταστάσεις του Παραρτήματος.

Την πρόθεση για λειτουργία Παραρτήματός στον Δήμο Αθηαίνου, ανακοίνωσε την Παρασκευή αντιπροσωπεία του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Η πρώτη ακαδημαϊκή μονάδα, που θα ιδρυθεί, θα είναι η Κτηνιατρική, φέρνοντας έτσι για πρώτη φορά Κτηνιατρικές σπουδές από δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηαίνου αναφέρει ότι από την πλευρά του έχουν δρομολογηθεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείο Αθηαίνου, δωρεά του αειμνήστου Μιχαήλ Γεωργίου το έτος 1925, να αποτελέσουν τις πρώτες κτηριακές εγκαταστάσεις του Παραρτήματος.

Η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συναντήθηκε το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο, την Υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, τον Δήμαρχο Αθηαίνου, Κ. Καρεκλά, την Πρόεδρο Σχολικής Εφορείας Αθηαίνου Μ. Κόλοκου και τον Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας και Επιμόρφωσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CERTS), Α. Δράκο και συμφώνησαν στη συνεργασία όλων, προκειμένου να προωθηθεί η υλοποίηση της ίδρυσης, της ανάπτυξης και της λειτουργίας του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Δήμο Αθηαίνου. 

Σε ομιλία του προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπος Μπιλλίνης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το 3ο μεγαλύτερο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και θεραπεύει μεγάλο φάσμα επιστημονικών πεδίων, ενώ είναι οργανωμένο σε 8 Σχολές και 35 Τμήματα.

Επίσης, ανέφερε πως στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν επίσης συνολικά 106 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, εκ των οποίων 16 διατμηματικά, 6 δι-ιδρυματικά και 2 διακρατικά.

Σημείωσε πως κύρια μέριμνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι «ο διαρκής εκσυγχρονισμός των Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων του, σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές τάσεις και τη στρατηγική διεθνοποίησης του Ιδρύματος», για να προσθέσει ότι «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοινώνει σήμερα την πρόθεσή του να ιδρύσει Παράρτημα στην Κύπρο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία των δύο χωρών. Έδρα του Παραρτήματος θα είναι ο Δήμος Αθηαίνου της επαρχίας Λάρνακας».

Η ίδρυση του Παραρτήματος, είπε, «εμπίπτει στη στρατηγική της διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου που αποτελεί έναν κυρίαρχο πυλώνα του ιδρύματος».

Για να ξεκινήσει η λειτουργία του Παραρτήματος, ο Δήμαρχος Αθηαίνου και η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας υποσχέθηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείο Αθηαίνου, δωρεά του αειμνήστου Μιχαήλ Γεωργίου το έτος 1925 να αποτελέσουν τις πρώτες κτηριακές εγκαταστάσεις του Παραρτήματος.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Αθηαίνου δεσμεύτηκε να διερευνήσει την παραχώρηση και άλλων κτηριακών υποδομών για την έναρξη της λειτουργίας του Παραρτήματος.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Επιμόρφωσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CERTS), Α. Δράκος, ανακοίνωσε δωρεά προς το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Κύπρο μέρους κτήματός του που βρίσκεται στο οροπέδιο Σαπουνά και το οποίο εντάσσεται στο κέντρο της ζώνης των εξειδικευμένων αναπτύξεων του τοπικού σχεδίου Αθηαίνου των ετών 2012 και 2020, προκειμένου να ανεγερθούν στο χώρο της δωρεάς οι μόνιμες κτηριακές εγκαταστάσεις του Παραρτήματος. 

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι πιστοποιημένο από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) με βαθμό Α, κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 101-150 στις διεθνείς κατατάξεις και προσφάτως αξιολογήθηκε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Κτηνιατρικών Σχολών με θετική εισήγηση.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι θεσμικές ενέργειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την προώθηση έναρξης λειτουργίας του Παραρτήματος. 

Η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο αποτελείται από τον Πρύτανη Καθ. Χ. Μπιλλίνη, την Αντιπρύτανι Καινοτομίας, Διεθνοποίησης, Συνεργασιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Καθ. Χ. Λασπίδου, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων και Διασφάλισης Ποιότητας Καθ. Ι. Αναγνωστόπουλο και τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθ. Γ. Φθενάκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play