Δεν έγινε αποδεκτό, από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ) της ΟΕΛΜΕΚ το νέο σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας. Τον τελευταίο λόγο έχει όμως η βάση των εκπαιδευτικών, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα της Οργάνωσης, μέσω δημοψηφίσματος.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης θα κληθούν να ψηφίσουν στα σχολεία τους κατά πόσο αποδέχονται ή όχι την επικαιροποιημένη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα αξιολόγησής τους.
Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, κατέθεσε τις εισηγήσεις της στο Υπουργείο Παιδείας, θέτοντας κάποιες κόκκινες γραμμές, οι οποίες είχαν να κάνουν με την συμμετοχή του διευθυντή του σχολείου στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την συμμετοχή και δεύτερου επιθεωρητή και την σύνθεση του δευτεροβάθμιου οργάνου εξέτασης των ενστάσεων των εκπαιδευτικών. Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στον «Π» στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος «το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε εισηγήσεις μας, οι οποίες βελτιώνουν το σχέδιο αξιολόγησης, το κάνουν πιο αξιοκρατικό».
Μιλά ακόμα και για μέτρα η ΠΟΕΔ
Όσον αφορά την στάση που τηρούν οι υπόλοιπες οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε σχέση με την πρόταση του ΥΠΑΝ, για το νέο σχέδιο αξιολόγησης, μόνο η ΟΛΤΕΚ (καθηγητές Τεχνικής Εκπαίδευσης), αναφέρει ότι είναι μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορούν να δουλέψουν, την ώρα που η ΠΟΕΔ (δάσκαλοι) σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό την περασμένη Τρίτη καταθέτει την δυσφορία της, «μιας και συνεχίζει να υπάρχει, μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις θέσεις και στη φιλοσοφία που η Οργάνωση θέλει να διέπει τη νέα πρόταση και σε αυτή που το ΥΠΑΝ έχει καταθέτει ως πρόταση, όπως ρόλος τους διευθυντή/τριας στην αριθμητική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, συχνότητα αξιολογήσεων».
Μάλιστα σε δηλώσεις της, στο ραδιόφωνο του Πολίτη, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, δεν απέκλεισε την λήψη μέτρων από πλευράς της οργάνωσης σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι εισηγήσεις τους.