Στόχος να ολοκληρωθεί την Τρίτη η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στην ορεινή Λεμεσό

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Μέχρι στιγμής, είπε, έχουν ληφθεί τηλεφωνήματα για ζημιές σε 15 κοινότητες, οι οποίες αφορούν 238 κατοικίες και 124 οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, συνέχισε, 100 κατοικίες αφορούν στο Σούνι, 36 στο Άγιο Θεράπων, 27 στη Λόφου, 23 στο Βουνί και 13 στη Βάσα Κοιλανίου, ενώ ζημιές σε κάτω από δέκα κατοικίες καταγράφονται στις υπόλοιπες κοινότητες.

Περί τα 20 συνεργεία συνεχίζουν την καταγραφή ζημιών που προκλήθηκαν στην ορεινή Λεμεσό, από την καταστροφική πυρκαγιά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού, Ηλέκτρα Παναγιώτου, η οποία ανέφερε πως στόχος είναι η ολοκλήρωση των καταγραφών μέχρι αύριο, Τρίτη. Την ίδια ώρα κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη τηλεφωνήσει για να δηλώσουν τις ζημιές στις περιουσίες τους, να το πράξουν το συντομότερο.

Μέχρι στιγμής, είπε, έχουν ληφθεί τηλεφωνήματα για ζημιές σε 15 κοινότητες, οι οποίες αφορούν 238 κατοικίες και 124 οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, συνέχισε, 100 κατοικίες αφορούν στο Σούνι, 36 στο Άγιο Θεράπων, 27 στη Λόφου, 23 στο Βουνί και 13 στη Βάσα Κοιλανίου, ενώ ζημιές σε κάτω από δέκα κατοικίες καταγράφονται στις υπόλοιπες κοινότητες.

Σε παρατήρηση ότι κοινοτάρχες κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό κατοικιών που έχουν υποστεί ζημιές, η Ηλέκτρα Παναγιώτου διευκρίνισε ότι οι αριθμοί ανταποκρίνονται στις αναφορές που έλαβε μέχρι στιγμής η Επαρχιακή Διοίκηση και εκτιμάται πως υπάρχουν άτομα που ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει για να καταγραφούν οι ζημιές τους.

«Τα συνεργεία μας βρίσκουν και άλλα σπίτια, που δεν μας έχουν ενημερώσει οι ιδιοκτήτες τους και τα καταγράφουν και εκείνα», είπε και σημείωσε ότι «έχουμε βάλει στόχο να τελειώσουμε την καταγραφή μέχρι αύριο».

Είπε, ακόμη, ότι υπάρχουν 18 συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης που εργάζονται για το σκοπό αυτό, ενώ ευχαρίστησε την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η οποία σήμερα παραχώρησε πέντε άτομα προσωπικό για να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, συνέχισε, «θα γίνει εκτίμηση από εμάς σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών», ενώ κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη τηλεφωνήσει, να το πράξουν το συντομότερο.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού σημείωσε ότι, μετά το χθεσινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πολλά άτομα που έχουν ήδη υποβάλει αίτημα καταγραφής των ζημιών, τηλεφωνούν στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης, ζητώντας την καταβολή αποζημίωσης.

«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι καταγραφές. Εμείς θέλουμε να μας τηλεφωνήσουν αυτοί που δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμη για τις ζημιές», υπέδειξε η αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού.

ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play