Ο Φαίδωνας απαντά στον Γιώτη: Κάποιοι ρίχνουν πέτρες στο γυάλινο σπίτι τους

Header Image
«Ο κ. Παπαχριστοφή συγκάλυψε την παρανομία και συνεργάστηκε με αυτούς που διέπραξαν μια τεράστιαπαρανομία στα όρια του Δήμου του και τώρα προσπαθεί να  καλυφθεί»

 

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος απαντά στην ανακοίνωση του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς αναφορικά με την εισήγηση που διατυπώθηκε από την Επιτροπή Αδειοδότησης του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου για αδειοδότηση ξενοδοχειακής μονάδας στο Λατσί και με την οποία εισήγηση διαφώνησε επί της αρχής.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρει πως ο  κ. Παπαχριστοφή συγκάλυψε την παρανομία και συνεργάστηκε με αυτούς που διέπραξαν μια τεράστια παρανομία στα όρια του Δήμου του και τώρα προσπαθεί να  καλυφθεί πίσω από την αγωνία του για να γίνει ανάπτυξη στην περιοχή του.

Είναι σκόπιμο  σημειώνει, να εκθέσω περιεκτικά το ιστορικό της παρανομίας και της συγκάλυψης, λέγοντας πως τον Σεπτέμβριο του 2023 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του ξενοδοχείου, παρόλο που η πολεοδομική άδεια που εξασφαλίστηκε μεταγενέστερα της έναρξης των οικοδομικών εργασιών δηλαδή στις 27 Οκτωβρίου 2023, ήταν για διώροφη οικοδομή και όχι για  ξενοδοχείο επειδή δεν το επέτρεπε η ζώνη του τεμαχίου.

Έκτιζαν είπε ο κ. Φαίδωνος,  ουσιαστικά χωρίς καμία άδεια, ούτε πολεοδομική ούτε οικοδομής. Ακόμα πιο εκπληκτικό και πιο παράνομο ήταν συνέχισε,  ότι για 9 μήνες έκτιζαν τελικά ξενοδοχείο με τρεις ορόφους ενώ κρατούσαν μόνο πολεοδομική άδεια για οικοδομές  2 ορόφων.

Επιπρόσθετα  συμπλήρωσε, στις  30 Μαΐου 2024 και αφού ο σκελετός κτίστηκε σχεδόν ολόκληρος με τους 3 ορόφους, τους επιδόθηκε ειδοποίηση επιβολής με τεράστια καθυστέρηση από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για να σταματήσουν τις οικοδομικές εργασίες,  πράγμα το οποίο δεν έπραξαν αλλά συνέχισαν μέχρι να ολοκληρώσουν τον τριώροφο σκελετό με την ανοχή και την συγκάλυψη συγκεκριμένων ατόμων.

Στις 7 Ιουνίου 2024, δηλαδή 2 μέρες πριν από τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, η ζώνη του τεμαχίου  στην οποία βρισκόταν η παράνομη οικοδομή άλλαξε κατά τρόπο που  πλέον επιτρεπόταν η ανέγερση τριώροφων οικοδομών και μάλιστα ξενοδοχείων, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί καμιά άδεια που να καλύπτει την τριώροφη οικοδομή και δεν έχει περιέργως ληφθεί κανένα δικαστικό μέτρο εναντίον της τεράστιας παρανομίας και αυτών που την επιτέλεσαν.

Δηλαδή, εξήγησε ο Δήμαρχος Πάφου, 15 μήνες μετά την έναρξη κατασκευής της παράνομης οικοδομής, το κράτος και οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν. Λειτούργησαν μόνο προς την κατεύθυνση της εκ των υστέρων νομιμοποίησης των παρανομιών είπε, εκτιμώντας πως «αυτό δεν είναι κράτος, ούτε πολιτεία δικαίου».

Ως Δήμαρχος της Πάφου  συνέχισε ο κ. Φαίδωνος «επιθυμώ βεβαίως την ανάπτυξη της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς και μάλιστα με έργα μεγάλα και σημαντικά και την πρόοδο κάθε ιδιώτη» .

Άλλο είναι αυτό όμως είπε, και άλλο είναι κάποιοι μέσα στην παρανομία και τη συγκάλυψη να βαφτίζουν τις παράνομες ενέργειές τους ως αγάπη  για έργα και ανάπτυξη, όπως ισχυρίστηκε.

Επεσήμανε επίσης πως οι εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια και ουδέποτε ο Δήμος και ο Δήμαρχος Πάφου ασχοληθήκαν μαζί τους.

Στην περίπτωση αυτή όπου οι παρανομίες ήταν μεγάλες και εξόφθαλμες, ο Δήμαρχος Πόλεως να αναζητήσει τους αλλότριους σκοπούς στον εαυτό του και τους τριγύρω του, κατέληξε ο κ. Φαίδωνος.

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play