Βέλγιο: Προτρέπει την ΕΕ να απαγορεύσει την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ρωσία

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Η υπουργός Ενέργειας της χώρας προειδοποιεί, στη Financial Times, ότι οι εταιρείες του κλάδου αδυνατούν να σπάσουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια εάν δεν υπάρξει συλλογική δράση από πλευράς Βρυξελλών.

Την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προτείνει το Βέλγιο την Ευρωπαική Ένωση. 

Παράλληλα η υπουργός Ενέργειας της χώρας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Financial Times, προειδοποιεί ότι οι εταιρείες του κλάδου αδυνατούν να σπάσουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια εάν δεν υπάρξει συλλογική δράση από πλευράς Βρυξελλών. 

Η ΕΕ πρέπει να «πάει παραπέρα» για να εμποδίσει τις εισαγωγές ρωσικού ΥΦΑ, καθώς εντείνεται η ανησυχία εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών, ανέφερε η Τίνε Βαν ντερ Στράτεν στην εφημερίδα. «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση» για το ζήτημα, επέμεινε η υπουργός.

Το Βέλγιο εισήγαγε τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα ρωσικού ΥΦΑ μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών το 2023, πίσω μόνο από την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kpler που επικαλείται η εφημερίδα. Όμως η Γαλλία οδεύει να ξεπεράσει και τις δύο χώρες αυτές φέτος, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ουγγαρία προβάλλει το τελευταίο διάστημα αντίσταση στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Πηγή: cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play