Σε σοκ η Αλβανία από την εν ψυχρώ δολοφονία δικαστή μέσα στο δικαστήριο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο δράστης τον σκότωσε την ώρα που εκφωνούσε την απόφαση

Συγκλονισμένη είναι η αλβανική κοινή γνώμη από τη δολοφονία του δικαστή Άστριτ Καλάτζα στην αίθουσα του Εφετείου των Τιράνων. Δράστης είναι ο 30χρονος Έλβις Σκάμπι ο οποίος πυροβόλησε τον δικαστή μετά την ανακοίνωση της απόφασης που ήταν εις βάρος της οικογένειάς του.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 15:40 μ.μ. όταν ο Καλάτζα εκφωνούσε την ποινή για μια υπόθεση ιδιοκτησίας γης στη Σκόδρα.

Ο δράστης έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τον δικαστή με τις τρεις σφαίρες να τον βρίσκουν στο στήθος. Δύο ακόμη άτομα, πατέρας και γιος, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο δράστης συνελήφθη επιτόπου, ενώ η αστυνομία κατέσχεσε το όπλο του εγκλήματος.

Η δολοφονία έχει συγκλονίσει την αλβανική κοινωνία και τον νομικό κόσμο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, καταδίκασε την πράξη χαρακτηρίζοντάς την «αποτρόπαιο χτύπημα κατά του ίδιου του δικαστικού συστήματος». Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και δήλωσε πως η τραγωδία αυτή απαιτεί επανεξέταση του συστήματος ασφαλείας στα δικαστήρια και αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα για την οπλοκατοχή χωρίς άδεια.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα