ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Ολοκληρώθηκε η άντληση €530 εκατ.

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα €3,5 δισ., υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 6,6 φορές

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €530 εκατ., διαθέτοντας 130,86 εκατ. νέες μετοχές στην τιμή των €4,05 ανά μετοχή μέσω συνδυασμένης δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και διεθνούς ιδιωτικής τοποθέτησης.

Η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα €3,5 δισ., υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 6,6 φορές, ενώ από τις νέες μετοχές το 20% κατανεμήθηκε στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά και το 80% στη Διεθνή Προσφορά, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς επενδυτές.

Τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε περίπου €510 εκατ. μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης και θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση της συμμετοχής της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Παράλληλα, το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αυξήθηκε κατά €277,43 εκατ.  με την έκδοση των νέων μετοχών, με τη συμμετοχή της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ και της Capital World Investors να συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Euronext Athens ξεκινά στις 24 Ιουνίου.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα