Δημοσιεύματα (euro2day.gr) από την Ελλάδα αναφέρουν ότι η Alpha Bank έχει δεχθεί 3+1 δεσμευτικές προσφορές για κυπριακά μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Για το «Project Sky» υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές από Cerberus, Bain-Fortress, Apollo, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από την PIMCO. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα κάποιες από τις προσφορές κινούνται εντός των προσδοκιών της τράπεζας.
Το χαρτοφυλάκιο έχει μεικτή λογιστική αξία περίπου 2,2 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει στεγαστικά (53%), μεγάλα εταιρικά (35%), δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (7%) καθώς και κάποια καταναλωτικά δάνεια. Έχει τμηματοποιηθεί, δε, σε δύο υποχαρτοφυλάκια: το πρώτο περιλαμβάνει δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 1,3 δισ. ευρώ και το άλλο δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 0,9 δισ. ευρώ.
Προσφορές για τα ΜΕΔ της Alpha Bank

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.