Πώς βλέπει ο τουρκικός Τύπος την πενταμερή στη Γενεύη: Δεν αποτελεί έναρξη νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Αν και δεν προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, απασχολεί ειδήσεις στις εσωτερικές σελίδες όλων σχεδόν των εφημερίδων, ακόμη και των μικρότερων σε κυκλοφορία

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει ο τουρκικός Τύπος για την Άτυπη Διερευμένη Συνάντηση στη Γενεύη για το Κυπριακό, επισημαίνοντας πως το τουρκικό ΥΠΕΞ διευκρινίζει ότι η συνάντηση δεν αποτελεί έναρξη νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας. Το Κυπριακό αν και δεν προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, απασχολεί ειδήσεις στις εσωτερικές σελίδες όλων σχεδόν των εφημερίδων, ακόμη και των μικρότερων σε κυκλοφορία.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Χουριέτ", με τίτλο «Τραπέζι για το Κυπριακό ξανά στη Γενεύη», γράφει ότι «η Τουρκία δεν αναμένει από την άτυπη συνάντηση να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία». Αναφέρεται επίσης σε πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες σημειώνουν πως η συνάντηση αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «συνέχιση προηγούμενων διαπραγματευτικών διαδικασιών» ή «έναρξη νέας διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Υπενθυμίζει και τη δήλωση του Τ/Κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα υποχωρήσει από το αίτημά της για λύση δύο κρατών με την αναγνώριση ίσης κυριαρχίας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Μιλλιέτ", με τίτλο «Θα ληφθεί ο παλμός για τη λύση του Κυπριακού», γράφει ότι αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την τρέχουσα περίοδο όσον αφορά το Κυπριακό.

Η επίσης φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Ακσάμ" έχει τίτλο «Σύνοδος για το μέλλον της Κύπρου» και γράφει ότι η άτυπη συνάντηση θα έχει διευρυμένο χαρακτήρα.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Γενί Σαφάκ", με τίτλο «Συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη» γράφει ότι η συνάντηση δεν αποτελεί έναρξη μιας νέας διαδικασίας.

Η αντιπολιτευτική εφημερίδα "Τζουμχουριέτ", με τίτλο «Συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη», σχολιάζει επίσης ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος για έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων.

Η ακραία εθνικιστική, ισλαμική εφημερίδα "Γενί Ακίτ", με τίτλο «Συνάντηση για την ειρήνη της Κύπρου» και υπέρτιτλο «Συμμετέχει και ο Χακάν Φιντάν», σχολιάζει πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών το καθιστά δύσκολο οι συνομιλίες να μετατραπούν σε επίσημες διαπραγματεύσεις. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

  

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play