ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στηρίζουν τη μαζική κινητοποίηση των Τ/κ: «Ανησυχητικά τα όσα τεκταίνονται στα κατεχόμενα»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων.

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, με ξεχωριστές αναρτήσεις, στέκονται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων που βγήκαν μαζικά στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά της μαντίλας αλλά και γενικότερα κατά της αλλοίωση της κοινοτικής τους ταυτότητας. 

Συγκεκριμένα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι «τα όσα τεκταίνονται τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα, τα οποία προκάλεσαν τη μαζική αντίδραση των Τουρκοκυπρίων, είναι ανησυχητικά και θα πρέπει να μας προβληματίσουν» αναφέρει σε ανάρτησή του ο ΔΗΣΥ, σχολιάζοντας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει την «προσπάθεια ισλαμοποίησης των κατεχομένων».

«Αποτελούν μια ακόμη κλιμάκωση της διαρκούς προσπάθειας της Τουρκίας για διάβρωση του κοσμικού χαρακτήρα της τ/κ κοινότητας και για σταδιακή ισλαμοποίηση των κατεχομένων. Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι θύματα της Τουρκίας είναι και οι Τουρκοκύπριοι.

Οι οποίοι μπορούν να έχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο. Οφείλουμε να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε την ανάρτηση: 

 

ΑΚΕΛ: Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας «που στόχο έχουν την έκφραση της βούλησης για υπεράσπιση της δημοκρατικής και κοσμικής ταυτότητας καθώς και της κοινοτικής τους ύπαρξης».

Όπως σημειώνεται «οι κινητοποιήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την ηγεσία των τ/κ συντεχνιών, στρέφονται ενάντια στις όποιες προσπάθειες για αφομοίωση και αλλοίωση της κοινοτικής τους ταυτότητας που προκαλούνται από τις έξωθεν παρεμβάσεις της Τουρκίας».

Τέλος, τονίζεται ότι «ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας αποτελεί ελπιδοφόρο κομμάτι στον αγώνα όλων των Κυπρίων για να είναι αφέντες στην πατρίδα τους. Σε αυτό το κομμάτι των Τουρκοκυπρίων οφείλουν και οι Ελληνοκύπριοι να δώσουν το χέρι για να πορευτούν αντάμα στην πορεία για οικοδόμηση της ειρήνης και την επίτευξη μιας ομοσπονδιακής λύσης που να επανενώνει την Κύπρο και τον λαό της».

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play