Καβγάς Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για την επίσκεψη Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

«Το ΑΚΕΛ αντιμετωπίζει τη διεθνή πολιτική πραγματικότητα μέσα από τον φακό του ιδεολογικού ακτιβισμού», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

H Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί ως κυρίαρχο κράτος, που συνομιλεί με όλους, ενισχύει τη γεωπολιτική του θέση και προάγει τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσα από σοβαρότητα, συνέπεια και διεθνή αξιοπιστία και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τη σύρει στην εξωτερική πολιτική των συνθημάτων, ούτε να τη μετατρέψει σε εξάρτημα ιδεολογικών αφηγημάτων, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε γραπτή του απάντηση προς το ΑΚΕΛ για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ.

Ο κ. Λετυμπιώτης επισημαίνει ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί μια πολυδιάστατη, υπεύθυνη και ισόρροπη εξωτερική πολιτική, με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων και την ενίσχυση της διεθνούς της παρουσίας», σημειώνοντας ότι «η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ, όπως και η προγραμματισμένη μετάβασή του στη Ραμάλα, εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο στρατηγικών επαφών και ισότιμου διαλόγου με όλα τα κράτη της περιοχής, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες και χωρίς επιλεκτικές ηθικές ευαισθησίες».

«Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι απολύτως σεβαστό. Όταν, όμως, γίνεται για να εξυπηρετήσει ιδεολογικές αγκυλώσεις και πολιτικά αδιέξοδα, αποκαλύπτει περισσότερα για τους διοργανωτές παρά για τους στόχους που επικαλούνται», αναφέρει. 

Όπως προσθέτει «σεβαστή, επίσης, πρέπει να είναι και η ιστορική μνήμη», συμπληρώνοντας ότι «το ΑΚΕΛ, όταν ήταν στην Κυβέρνηση αναγνώριζε το Ισραήλ ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και υλοποιούσε σειρά επισκέψεων και συνεργασιών, τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο».

«Η σημερινή του στάση, με ακραίους χαρακτηρισμούς και πολιτική ασυνέπεια, εκθέτει το ίδιο», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «δυστυχώς, το ΑΚΕΛ έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει τη διεθνή πολιτική πραγματικότητα μέσα από τον φακό του ιδεολογικού ακτιβισμού, σαν να πρόκειται για μη κυβερνητική οργάνωση».

Ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνει ακόμα ότι το ΑΚΕΛ «αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική ως εργαλείο διαμαρτυρίας με αντιλήψεις απομονωτισμού και όχι ως στρατηγική κρατικής ευθύνης και εθνικής επιβίωσης».

Επίσης, προσθέτει πως «προκαλεί εντύπωση ότι το ΑΚΕΛ επιλέγει να διαδηλώσει κατά της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ – μια επίσκεψη στο πλαίσιο επίσημης εξωτερικής πολιτικής – ενώ δεν θεώρησε σκόπιμο να διαμαρτυρηθεί με τον ίδιο ζήλο για την επικείμενη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις κατεχόμενες περιοχές της πατρίδας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα