Ο κόσμος πεθαίνει και οι τράγοι ξεμαλλιάζονται

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Header Image
Η τραγωδία μας σε όλες τις χώρες με ορθόδοξες πλειοψηφίες είναι πως ελλείψει Διαφωτισμού ο κλήρος έχει μείνει όπως ήταν πριν από χίλια χρόνια -δογματικός, με τη μηχανορραφία ως πρώτη, ούτε καν ως δεύτερη, φύση, φανατικός και βαθιά καθυστερημένος- ο δε λαός είτε είναι ανάλογος και τους προσκυνά ακόμα είτε υποφέρει στο σκοτάδι που επιβάλλουν αυτοί και το χρήμα που γενιές αφελών τους άφησαν.

«Τι ήταν αυτά τα ρεζιλίκια στην Αρχιεπισκοπή;», με ρώτησε ένας συνάδελφος γελώντας, έχοντας δει μόλις το βίντεο του Χρυσοποίκιλτου Ηγουμένου του Κύκκου στο οποίο έλουζε με βρισιές τον Αριστείδη Βικέτο. Αργότερα απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του. Στον κόσμο όμως, όχι στον συνάδελφο.

Το θέμα βέβαια δεν είναι η συμπεριφορά ενός καλόγερου ο οποίος είναι πλέον κάποιας ηλικίας, όσο κι αν νόμιζα πως από τότε που σταμάτησε να βάφει το μούσι και τα μαλλιά του έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι μεγαλώνει. Μάλλον όχι, όμως, τελικά.

Το θέμα, μαζί και η απάντησή μου στον συνάδελφο και στην ερώτησή του, είναι πως τα ρεζιλίκια στην Αρχιεπισκοπή είναι ο λόγος για τον οποίο επιβάλλεται να περιορίσουμε την παρεμβατική ικανότητα του τοξικού τραγοσίναφου στα της κοινωνίας. Οι τύποι δεν είναι καλά. 

Γύρω τους ο κόσμος καίγεται, η ανευθυνότητά τους έχει «συνδράμει» τα μέγιστα στην εξάπλωση της πανδημίας εδώ, και τίποτα ακόμα δεν χαμπαριάζουν -ο Nikiforo Cavalli, καλή ώρα, κοινωνεί κανονικότατα, όπως και όλοι τους, τον κόσμο στα ανάκτορα του Κύκκουνγκχαμ τα θύματά του, με τη διαφορά ότι αυτό μεταδίδεται και από τηλεοράσεως- και αυτοί οι τύποι, αυτοί μες στον πλούτο τους ασχολούνται με το εάν πρέπει να μνημονεύουν ή όχι τον Ουκρανό!

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΟΛΙΤΗΣ PREMIUM

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play