Εάν η Μεσογειακή διατροφή επιτάσσει να καταναλώνουμε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ψάρι, τότε στις ψαραγορές Blue Island θα πρέπει σίγουρα να επιλέξετε την τσιπούρα, το ψάρι που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι το ψάρι για το οποίο υπάρχουν ατέλειωτες επιλογές για το πώς να το σερβίρετε: Σκεφτείτε μια ολόκληρη τσιπούρα τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο ψημένη στον φούρνο, ή ακόμη καλύτερα να μαγειρέψετε τα φιλέτα τσιπούρας που τα τηγανίζετε γρήγορα στο τηγάνι.
Και από διατροφικής αξίας, είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3. Τα ω-3 λιπαρά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, προάγοντας την υγεία της καρδιάς και των αγγείων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνοντας τη φλεγμονή και προάγοντας την καταπολέμηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Επιπλέον η τσιπούρα, επειδή ακριβώς περιέχει περισσότερο λίπος, από άλλα λευκά ψάρια, αποτελεί επίσης πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Ε και D.
Γιαυτό και σήμερα λέμε να μαγειρέψουμε σε 20′ Μεσογειακή Τσιπούρα στο φούρνο
Θα χρειαστούμε:
2 (ή περισσότερα) φιλέτα τσιπούρας ή λαβράκι από τις Ψαραγορές Blue Island | |
2 φλιτζάνια ντοματίνια | |
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες | |
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο | |
3-4 φέτες λεμονιού και χυμός από 1/2 λεμόνι |
Προμηθευόμαστε τις Τσιπούρες μας από τις Ψαραγορές Blue Island.
Χρειάζονται 5 λεπτά για να ετοιμάσετε το ψάρι με μεσογειακές γεύσεις (ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι) και να προσθέσετε λωρίδες κρεμμυδιού και ντομάτες για επιπλέον γεύση.
*Μπορείτε να παραλείψετε τα κρεμμύδια αν θέλετε ή να τα αλλάξετε με φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ψήνετε για 20′-25′ και το γεύμα είναι έτοιμο!
Τip: Σερβίρετε με καλοκαιρινή πατατοσαλάτα, ελληνική σαλάτα ή βραστά φασολάκια.
Μια συνταγή από την @cypriotandproud