Τα χτένια, είναι "κοσμοπολίτικα" μαλάκια αφού ζούνε σ’ όλους τους ωκεανούς και γαστρονομικά θεωρούνται vip στην κατηγορία τους! Πολλοί δεν ξέρουν τι είναι τα χτένια! Τα χτένια ή Scallops στα αγγλικά, είναι ένα πολύτιμο θαλασσινό όστρακο, πλούσιο σε πρωτεΐνη, με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Είναι ιδανικά για όσους κάνουν διατροφή. Τρώγονται φρέσκα, ωμά, ελάχιστα ψημένα ή σοτέ στο τηγάνι με βούτυρο και λεμόνι.
Έτσι λοιπόν σήμερα διαλέξαμε Χτένια με βούτυρο και λεμόνι για τη σημερινή μας συνταγή.
Θα χρειαστούμε 12 Χτένια από τις Ψαραγορές Βlue Island και επιπλέον:
Χυμός από 1 ½ λεμόνια | |
3 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες | |
5 κ.σ. Βούτυρο | |
Ξερό άνηθο | |
Αλάτι & μαύρο πιπέρι |
Οδηγίες:
Στεγνώστε τα χτένια καλά και αλατοπιπερώστε. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε τα χτένια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σοτάρετε το σκόρδο στο λιωμένο βούτυρο, προσθέστε το χυμό λεμονιού και προσθέστε περισσότερο βούτυρο. Επαναφέρετε τα χτένια στο τηγάνι, ζεστάνετε και πασπαλίστε με άνηθο.
Συνταγή από @dionysisc.