Υλικά
3 3/4 φλιτζάνια γάλα πλήρες
3/4 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο ροδόσταγμα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
Για το σερβίρισμα
6 κουτ. γλυκού τριμμένη σοκολάτα
ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μείγμα σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 12΄με 15΄ ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Εν τω μεταξύ, γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό και εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους. Την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης και όταν είναι έτοιμη αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αποσύρετε και την κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ενσωματώνετε το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνετε λίγο από το ρυζόγαλο στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ρίχνετε όλο το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο ρυζόγαλο και ανακατεύετε να σμίξουν τα υλικά. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας μοιράζετε το ρυζόγαλο σε 6 ποτήρια. Τοποθετείτε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης στην επιφάνεια κάθε ρυζόγαλου για να μην κάνει κρούστα και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν για 2 ώρες.
- Βγάζετε τοπ ρυζόγαλο από το ψυγείο 10 λεπτά πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα, στολίζετε με το ξύλο κανέλας και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή ανήκει στην κ. Γεωργία Βασιλείου