Υλικά
200 γρ. κυδώνια
200 γρ. γυαλιστερές
50 γρ. μούρα
70 ml χυμό λεμονιού
30 ml λευκό, φρουτώδες κρασί
40 γρ. βούτυρο της αρεσκείας σας
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα καλοπλυμένα κυδώνια και τις γυαλιστερές, σε μέτρια φωτιά και κλίνουμε με ένα καπάκι για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού, τα μούρα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Όταν όλα τα οστρακοειδή ανοίξουν, τότε προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια και με απαλές, κυκλικές κινήσεις περιμένουμε πάνω από τη φωτιά έως ότου η σάλτσα μας γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Σερβίρουμε με τα μούρα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή επιτυχία!