Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη ή στέβια (στη δοσολογία που θέλετε ανάλογα με το πόσο γλυκό το προτιμάτε)
1 φλιτζάνι γάλα ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Ρίχνετε το κακάο, τη ζάχαρη και περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε ένα μπρίκι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κακάο και η ζάχαρη να διαλυθούν.
2. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύετε τη βανίλια και σερβίρετε.