Φτιάχνουμε την πιο βελούδινη και απολαυστική κρέμα με σοκολάτα και αβοκάντο.
Το αβοκάντο είναι το βούτυρο των vegan και των ωμοφάγων.
Η απολαυστική του λιπαρότητα όχι μόνο απογειώνει θρεπτικά κάθε συνταγή αλλά αντικαθιστά με απόλυτη επιτυχία και άλλα υλικά ζωικής προέλευσης (γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά κ.ο.κ.). Ειδικά στα γλυκά, η απόδοση του συγκεκριμένου φρούτου είναι τόσο εντυπωσιακή σε υφή και γεύση, που ακόμα και οι πιο εκπαιδευμένοι ουρανίσκοι δεν ξεχωρίζουν τις αυθεντικές από τις εναλλακτικές εκδοχές.
Κι αν έχετε ακόμα αμφιβολίες, έχουμε μια συνταγή ικανή να πείσει ακόμα και τους πιο προκατειλημμένους-δύσπιστους. Φτιάξτε στο σπίτι αυτή τη μους σοκολάτας με αβοκάντο και θα γίνει η αγαπημένη σας.
Μους σοκολάτα με αβοκάντο / Φωτο: Shutterstock
Σοκολατένια μους με αβοκάντο
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ψίχα κελυφωτού φιστικιού, χοντροτριμμένο
- 2 κ.σ. vegan κουβερτούρα, χοντροτριμμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς και να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά και να σφίξει. Χτυπάμε λίγο με σύρμα να αφρατέψει καλά το μείγμα και μοιράζουμε σε μπολάκια. Γαρνίρουμε με το φιστίκι και την κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Tip
Γαρνίρετε την κρέμα με όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει ή έχετε στο σπίτι, όπως π.χ. φουντούκια ή αμύγδαλα. Για να έχει πιο παιχνιδιάρικη αίσθηση στο στόμα (απαλή και τραγανή υφή ταυτόχρονα) μπορείτε να αναμείξετε τους ξηρούς καρπούς με τη μους και ύστερα να τη βάλετε στο ψυγείο.
Πηγή: iefimerida.gr