Οι σπάνιες ασθένειες στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Για πρώτη φορά, υιοθετήθηκε ψήφισμα που ζητά την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τις σπάνιες ασθένειες.

Σχεδόν 200 χώρες συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας του ΟΗΕ στη Γενεύη, με στόχο τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για το μέλλον της παγκόσμιας υγείας. Για πρώτη φορά, υιοθετήθηκε ψήφισμα που ζητά την κατάρτιση ενός «ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης» για τις σπάνιες ασθένειες.

Αυτή η ποικιλόμορφη ομάδα των περισσότερων από 7.000 γνωστών ασθενειών περιλαμβάνει μερικές από τις πιο κοινές σπάνιες παθήσεις, την κυστική ίνωση, μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τους πνεύμονες, καθώς και τη δρεπανοκυτταρική νόσο, μια κληρονομική διαταραχή του αίματος. Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες παραμένουν μεμονωμένα σπάνιες, συνολικά επηρεάζουν πάνω από 300 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play