Στους 5.286 ανήλθε περίπου ο αριθμός των καθηγητών που τάχθηκαν εναντίον της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σχέδιο αξιολόγησης, αριθμός που αντιστοιχεί στο 91,8% όσων προσήλθαν στις κάλπες.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΟΕΛΜΕΚ. Συνολικά, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ψήφισαν πλησιάζει τους 5.800, με μόλις 469 καθηγητές (ποσοστό 8,1%) να τάσσονται υπέρ της πρότασης.
Δικαίωμα ψήφου είχαν 6.800 εκπαιδευτικοί. Ψήφισαν 6.757 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 5.797.
«Η βάση μίλησε και η απόφαση που έλαβε στη σημερινή δημοκρατική διαδικασία είναι δεσμευτική για την Οργάνωση. Καλούμε όλους τους φορείς και πρωτίστως την Υπουργό Παιδείας, να δείξει τον δέοντα σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, τους εκπαιδευτικούς και τις Οργανώσεις που τους εκπροσωπούν, τον οποίο δεν έδειξε το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα τις» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ.