Αλάτι ή λάδι: Ποιο από τα δύο είναι απαγορευτικό να ρίχνουμε στα ζυμαρικά που βράζουμε

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο είναι πιο περίπλοκο από ό,τι φαίνεται.

Της Sarah-Louise Kelly - HuffPost UK

Και τώρα που είμαι καλή μαγείρισσα και παλαιότερα που ήμουν χειρότερη, μπορούσα να φτιάξω ένα πιάτο μακαρόνια χωρίς πρόβλημα. Αν υπάρχει ένα πράγμα που πάντα ήμουν σε θέση να κάνω στην κουζίνα, ήταν αυτό.

Είναι απλό, σωστά; Λίγο νερό, το βράζεις, βάζεις λίγο ελαιόλαδο, ρίχνεις τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύεις για περίπου 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, και έτοιμο.

Λοιπόν, το γεγονός ότι δεν έχω πάει ποτέ στην Ιταλία δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανές όσο όταν πρόσφατα έμαθα ότι, στην πραγματικότητα η διαδικασία που ακολουθώ είναι εντελώς λάθος και σερβίρω κάτι που μπορώ να περιγράψω μόνο ως προσβολή για τους Ιταλούς και τους λάτρεις του φαγητού.

Για αρχή, γνωρίζατε ότι υπάρχει μια πραγματική επιστήμη σχετικά με την ποσότητα νερού που πρέπει να χρησιμοποιείτε για να βράσετε τα ζυμαρικά και ότι δεν μετράται μόνο με βάση την αίσθηση;

Πώς να μαγειρέψετε ζυμαρικά με τον ιταλικό τρόπο

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιταλικής κουζίνας στο Eataly, πρέπει να χρησιμοποιείτε περίπου 4 πίντες (473 ml ανά πίντα) νερό για κάθε 450 γραμμάρια ζυμαρικών. Πρόσθεσαν: «Γενικά, όσο περισσότερα ζυμαρικά μαγειρεύετε, τόσο περισσότερο νερό πρέπει να χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε τα ζυμαρικά να κολλήσουν στο δοχείο»..

Επιπλέον, οι ειδικοί είπαν: «Αν και το ζεστό ή καυτό νερό βράζει πιο γρήγορα, μπορεί να περιέχει περισσότερα διαλυμένα μέταλλα, δίνοντας στο νερό – και σε οτιδήποτε βράζεται σε αυτό – μια ελαφρώς μεταλλική γεύση». Επομένως, φροντίστε να ξεκινήσετε με κρύο νερό.

Όσον αφορά το αμφιλεγόμενο θέμα της προσθήκης αλατιού ή λαδιού στο νερό, οι ειδικοί συνιστούν να προσθέτετε 1-2 κουταλάκια αλατιού του γλυκού στο νερό μόλις βράσει. Όσον αφορά την προσθήκη λαδιού; Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο.

Το Eataly αναφέρει: «Ποτέ δεν πρέπει να προσθέτετε ελαιόλαδο στο νερό ή στα ζυμαρικά μετά το στέγνωμα. Αν και μπορεί να βοηθήσει τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους, το ελαιόλαδο εμποδίζει επίσης τις άλλες σάλτσες να ”δέσουν” με τα ζυμαρικά».

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play