Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια scrambled αυγά-αφρό -Σεφ με αστέρι Michelin αποκαλύπτει

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Sally Abé, η οποία βραβεύτηκε με αστέρι Michelin ενώ εργαζόταν στο γαστρονομικό εστιατόριο Harwood Arms του Φούλαμ, επέστησε την προσοχή σε ένα κρίσιμο -αλλά συχνά παραγνωρισμένο- βήμα

Το μυστικό για την παρασκευή των καλύτερων scrambled αυγών μοιράστηκε μια βραβευμένη με αστέρι Michelin σεφ - και είναι κάτι που πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί ποτέ.

Η Sally Abé, η οποία βραβεύτηκε με αστέρι Michelin ενώ εργαζόταν στο γαστρονομικό εστιατόριο Harwood Arms του Φούλαμ, επέστησε την προσοχή σε ένα κρίσιμο -αλλά συχνά παραγνωρισμένο- βήμα στη διαδικασία μαγειρέματος.

Το μυστικό για τέλεια scrambled αυγά

Ποιο είναι αυτό; Η υπομονή. «Για να πετύχετε μεταξένια μαξιλάρια scrambled αυγών, η υπομονή είναι το κλειδί» λέει η σεφ. Μοιραζόμενη τη συνταγή της, εξήγησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι «να σπάσετε δύο αυγά ανά άτομο σε ένα μικρό μπολ και να χτυπήσετε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν πλήρως οι κρόκοι και τα ασπράδια».

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι πριν ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε «ήπια φωτιά σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει αλλά να μη ροδίσει». Μόνο τότε είναι η ώρα για να ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι.

Η σεφ συνέχισε: «Ανακατέψτε με μια σπάτουλα και αφήστε το για 10-15 δευτερόλεπτα για να αρχίσουν τα αυγά να σφίγγουν από τη θερμότητα. Συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ωραία μαξιλάρια αυγών. Αποσύρεται από τη φωτιά όταν τα αυγά έχουν μαγειρευτεί κατά τα ¾ και ανακατέψτε για τελευταία φορά πριν τα βγάλετε γρήγορα από το τηγάνι καθώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται».

Ένα τελευταίο tip

Και για όσους θέλουν να απογειώσουν τα scrambled αυγά τους ακόμα περισσότερο, η Sally συνιστά να ανακατέψετε μια κουταλιά crème fraíche ενώ τα αυγά είναι ακόμα στο τηγάνι.

iefimerida.gr

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play