Μαγειρεύουμε μια συνταγή από τη νοτιοανατολική Ιταλία για το πιάτο ημέρας. Caputi con i fagiolini occhipinti e i pomodorini freschi ή αλλιώς στριφτάρια με φρέσκα φασολάκια και ντομάτα.
Θα προσθέσουμε ξερό κρεμμύδι και φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε αμέσως με μια κουταλιά ρικότα σε κάθε πιάτο.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 20′
Μαγείρεμα: 40′
Υλικά
- 400 γρ. ζυμαρικά caputi (ή capunti) ή στριφτάρια
- 1 κοκκινόφλουδο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, ψιλοκομμένες (με το ζουμί τους)
- 20-25 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 300 γρ. πράσινα φασολάκια, κατά προτίμηση τσαουλιά ή άλλα λεπτά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 150 γρ. φρέσκια ρικότα ή ανθότυρο
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καλή όρεξη!
Πηγή: huffingtonpost.gr