Κοντά στην παράδοση είναι οι εκδηλώσεις του Σαββάτου που διοργάνωσαν οι Δ. Πάφου και Π. Χρυσοχούς για την Γιορτή του Κατακλυσμού
Οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Κατακλυσμού συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου με ένα ζωντανό παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα ΕΝΟΡΑ και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, η βραδιά γέμισε ήχους, χορούς και παραδοσιακή κυπριακή ατμόσφαιρα, χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία. Απόψε, το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την μεγάλη συναυλία «Η Κύπρος Τραγουδά Κυπριακά» που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ.στην Πλατεία του Κάστρου.
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση Ωδή στην Κυπριακή Μουσική, με τους Μιχάλη Βιολάρη, Χρήστο Σίκκη, Μιχάλη Τερλικκά, Πέτρο Κουλούμη, Τώνη Σολωμού, Ευαγόρα Καραγιώργη, Βασιλική Χατζηαδάμοθ, Δημήτρη Μεσημέρη, Μαρία Κουλούμη, Πετρούλα Ηροδότου και Δήμητρα Χριστοφή.
Μαζί τους η 20μελή Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Αμμοχώστου υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Κουλούμη.
Συμμετέχει παιδική χορωδία και ο Λαογραφικός όμιλος Αφροδίτη Γεροσκήπου.
Εκδηλώσεις για την Γιορτή Κατακλυσμού διοργανώνει και ο Δ. Πόλης Χρυσοχούς. Χτες Σάββατο, ο Στέλιος Κωνσταντίνου και ο Αντρέας Κλεόπα έδωσαν το έναυσμα στο Λιμανάκι στο Λατσί προσφέροντας ένα όμορφο μουσικό βράδυ, με τραγούδια και καλοκαιρινή διάθεση.
Επρόκειτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Πόλης Χρυσοχούς, για μια ζεστή και ανεπιτήδευτη βραδιά για να εισέλθουν οι παρευρισκόμενοι στο πνεύμα της γιορτής!
Απόψε Κυριακή 8 Ιουνίου στις 20:30 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο Λιμανάκι στο Λατσί με τον μοναδικό καλλιτέχνη Πάνο Καλίδη, μαζί με τη Γεωργία Βρανά.
Όπως αναφέρεται οι δύο καλλιτέχνες, έρχονται να απογειώσουν τη βραδιά με μία ανεπανάληπτη μουσική συναυλία με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που θα μείνει σίγουρα αξέχαστη.