Εκδήλωση «Μέρας Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης»στην Π. Χρυσοχούς

ΚΙΚΗ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

Header Image

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πλατεία Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς η καθιερωμένη εκδήλωση «Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης» που διοργανώθηκε για 22η χρονιά από τον Δήμο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Αναπληρώτριας Επάρχου Πάφου, κας Έμιλυς Διονυσίου , η οποία παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, κ. Γιώτης Παπαχριστοφή .

Όπως αναφέρεται το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιδείξεις παρασκευής τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων, όπως χαλλούμι , μαχαλεπί, ρέσι , καττιμέρια και ζιβανία , τα οποία προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες.

Παράλληλα, στον χώρο λειτούργησαν περίπτερα εκθετών με ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων . Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς ήταν πλούσιο και αυθεντικά κυπριακό, με τη συμμετοχή της Ειρήνης Πελαγίας και του μουσικού της σχήματος, καθώς και με παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε η Σχολή Χορού Δράκου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς τίμησε τη συνδημότισσα φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, Ιωάννα Νίκου, της οποίας η πρόταση αναδείχθηκε ως η καλύτερη στο πλαίσιο ανοικτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τον σχεδιασμό σημείου θέασης στον Δήμο. Το χρηματικό βραβείο ύψους 500 ευρώ απένειμε ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Γεωργίου.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και υπόσχεται τη συνέχιση και την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού , με σεβασμό στον πολιτισμό και οδηγό την παράδοση .

 Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στους χορηγούς ποτών, τα οποία προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες, τις εταιρείες ΚΕΟ, Carlsberg, Coca Cola, Οινοποιείο ΣΟΔΑΠ, Βουνί Παναγιάς, Άβακας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play