Καλοκαιρινή μπόρα ξέσπασε στις νότιες περιοχές της Λευκωσίας και στα ημιορεινά, ενώ σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν και έντονοι άνεμοι.
Παρά το καλοκαιρινό σκηνικό στα παράλια, περιοχές του εσωτερικού βίωσαν μεμονωμένη καταιγίδα, δίνοντας μια ανάσα δροσιάς μετά τον παρατεταμένο καύσωνα των τελευταίων ημερών.
Έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο
Έντονη βροχόπτωση επηρεάζει την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, όπως γνωστοποίησε η Αστυνομία, στην περιοχή Πέρα Χωρίου Νήσου,επηρεάζοντας την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς είναι περιορισμένη και το οδόστρωμα είναι ολισθηρό λόγω ροής και συσσώρευσης νερού σε διάφορα σημεία.
Η Αστυνομία συστήνει στους οδηγούς οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.
Χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν έχασαν την ευκαρία να μοιραστούν βιντεάκια από τις μπόρες, ιδιαίτερα στην ομάδα «Καιρόφιλοι» στο Facebook.
Η πρόγνωση του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας για απόψε και αύριο
Εποχική χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ αργότερα, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, περιοχές στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3, σύντομα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα στα νότια παράλια ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.






