Δεν έχω την λίστα με τα μέλη της ΦΕΤΟ λέει ο Ακιντζί

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο κ. Ακιντζί τόνισε την ανάγκη να υπάρχει απόδοση της δικαιοσύνης και επιβολή ποινών σε όσους ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Είναι καθήκον της «κυβέρνησης» να μην μετατραπεί το ψευδοκράτους σε ένα μέρος όπου θα μπορέσει να φωλιάσει οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση και ο αγώνας ενάντια σε αυτό να διεξαχθεί εντός "νομικού πλαισίου", αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Μουσταφά Ακιντζί, στην πρώτη του αντίδραση μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο και τα σχόλια για τις έρευνες στα κατεχόμενα για την οργάνωση του Φετουλλάχ Γκιουλέν.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει τον κατάλογο με τα μέλη της ΦΕΤΟ, στον οποίο αναφέρονται οι σχετικές ειδήσεις. «Αυτή η σημαντική διαδικασία χωρίς να υπερβεί τα "νομικά όρια" και χωρίς να παρεκκλίνει από το αίσθημα δικαιοσύνης για να φτάσει σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα, πρέπει ο καθένας να κάνει το καθήκον που του αναλογεί και δεν πρέπει να υπάρχει παρέκκλιση από το αίσθημα της υπευθυνότητας».
 
Ο κ. Ακιντζί τόνισε την ανάγκη να υπάρχει απόδοση της δικαιοσύνης και επιβολή ποινών σε όσους ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016 αλλά και την μεγάλη σημασία που έχει, σε περίπτωση που έχουν διεισδύσει κάποιοι στην «αστυνομική» ομάδα, η οποία έχει δημιουργηθεί για να ερευνήσει τους ενόχους και τα εγκλήματα, αυτοί να τεθούν εκτός.
 
Σε αυτό το πλαίσιο οι αρμόδιοι «θεσμοί» είναι αναπόφευκτο, συνέχισε, να γίνει μια ενδελεχής έρευνα για να φωτιστούν τα γεγονότα και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.
 
Σε τέτοιες διαδικασίες, επεσήμανε, είναι ακόμη μεγαλύτερη η σημασία αυτές να παραμείνουν εντός νομικών πλαισίων και είναι καθήκον της κοινωνίας να προσπεράσει τα διάφορα σενάρια και τις αβάσιμες πληροφορίες που εξαπατούν την δικαιοσύνη.
 
Οι ομάδες που διεξάγουν τις εν λόγω έρευνες αλλά και τα ΜΜΕ θα πρέπει να επαγρυπνούν για άνομες δραστηριότητες και προκατειλημμένες προσεγγίσεις, ανέφερε. «Δεν πρέπει να στερηθεί της ελευθερίας ούτε ένας αθώος άνθρωπος και να αμαυρωθεί το μέλλον του». Η δικαιοσύνη είναι αναγκαία για όλους, σημείωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play