Λιμάνι Λεμεσού: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην DP World Limassol

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Από την απεργία των εργαζομένων επηρεάστηκαν πλοία, μεταξύ αυτών και πλοίο που μετέφερε έξι άλογα, τα οποία επέστρεψαν από διεθνή αγώνα.

 

Δεύτερη μέρα απεργίας για τους εργαζομένους της DP World Limassol, στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων συναδέλφων τους.

Εκπρόσωποι των συντεχνιών έφτασαν το πρωί έξω από το τερματικό, όπου οι απεργοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι από χθες, μια εβδομάδα μετά την επίλυση της εργατικής διαφοράς που είχε προκύψει για τη συλλογική σύμβαση και η οποία λύθηκε με την υπογραφή της. Σύμφωνα με συντεχνιακές πηγές, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμονή για την αντίδραση του Υπουργείου Εργασίας, μετά την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, ως πλεονάζον προσωπικό.

Χθες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στο τερματικό γενικού φορτίου και κρουαζιέρων, αφού από την απεργία των εργαζομένων επηρεάστηκαν πλοία, μεταξύ αυτών και πλοίο που μετέφερε έξι άλογα, τα οποία επέστρεψαν από διεθνή αγώνα.

Τελικά, μετά από παρεμβάσεις, οι απεργοί αποδέχθηκαν να εκφορτώσουν τα έξι άλογα, για να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η απεργία δεν επηρεάζει το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate, το οποίο λειτουργεί κανονικά.

ΚΥΠΕ

 



 



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play