Επί ποδός τα συνεργεία της ΑΗΚ: Επιδιόρθωση των ζημιών του ανεμοστρόβιλου μέχρι τις 19:00

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Header Image

Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στις περιοχές Γερμασόγειας, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος Αγίου Αθανασίου και μέρος Παρεκκλησιάς

Τα συνεργεία της εργάζονται αδιάκοπα από το βράδυ της Τρίτης, για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης αφού το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, άφησε εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, αναφέρει η ΑΗΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επιδιόρθωση των ζημιών προβλέπεται να επιτευχθεί στις 19:00 μ.μ.

Σε ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται επίσης πως «τα κομμένα καλώδια φέρουν ηλεκτρισμό γι’ αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μόνο κατάλληλα εκπαιδευμένοι άνθρωποι της ΑΗΚ που φέρουν όλο των απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας μπορούν να πλησιάσουν» και τονίζει ότι «απαγορεύεται να πλησιάσει οποιοδήποτε άλλο άτομο καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας».

Λόγω του ανεμοστρόβιλου, προστίθεται, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στις περιοχές Γερμασόγειας, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος Αγίου Αθανασίου και μέρος Παρεκκλησιάς, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι της ΑΗΚ από τη πρώτη στιγμή βρίσκονται στους χώρους που έχουν επηρεαστεί και ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών κατόρθωσαν μέχρι τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση με εναλλακτική τροφοδοσία από άλλους υποσταθμούς».

Στην περιοχή, συνεχίζει η ανακοίνωση, παραμένουν και εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την αντικατάσταση του καταστρεμένου εξοπλισμού και επιδιόρθωση των ζημιών οι αρμόδιοι λειτουργοί της ΑΗΚ, προσθέτοντας  ότι λόγω των εκτεταμένων ζημιών η αποκατάσταση γίνεται σταδιακά, επομένως οι κάτοικοι των περιοχών Πανιώτη και Γερμασόγειας θα πρέπει να θεωρούν ότι οι ηλεκτρικές τους συσκευές είναι υπό τάση, δηλαδή ότι έχουν ρεύμα.

Εξηγεί ακόμα ότι το πιο πάνω αφορά τα υποστατικά και εγκαταστάσεις τα οποία υπέστησαν ζημιές λόγω του ανεμοστροβίλου.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play