Θάνατος 24χρονου απο το Πακιστάν: Στα χέρια του υπ. Υγείας η έκθεση γεγονότων - Διόρισε ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ο Σαββίδης

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχει λάβει έκθεση γεγονότων για την υπόθεση του 24χρονου που βρέθηκε νεκρός - Ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Νίνο Κέκκο, ως ποινικό ανακριτή για τη διερεύνηση

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως έχουν λάβει έκθεση γεγονότων σε σχέση με την υπόθεση που αφορά 24χρονο άντρα που βρέθηκε νεκρός ανήμερα των Θεοφανείων στη Λευκωσία, θα τη μελετήσουν και θα δουν πώς θα προχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία ανακοίνωσε πως διερευνά υπόθεση φόνου του 24χρονου αλλοδαπού, αφού, ενώ αρχικά είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 24χρονου προήλθε από εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από σφαίρα πυροβόλου όπλου. Στη σκηνή όπου εντοπίστηκε το πτώμα είχε κληθεί ιατροδικαστής, ο οποίος διενήργησε αυτοψία.

Ερωτηθείς αν έχει λάβει από την Αστυνομία την έκθεση γεγονότων που είχε ζητήσει αναφορικά με την υπόθεση, ο Υπουργός Υγείας είπε πως την έχουν λάβει, θα την μελετήσουν και θα δουν πώς θα προχωρήσουν .

Το Σάββατο, η Αστυνομία επιβεβαίωσε πως η υπόθεση του 24χρονου αλλοδαπού, που εντοπίστηκε νεκρός σε ανοιχτό χώρο στο Στρόβολο το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου, συνδέεται με το περιστατικό στην περιοχή Ποταμιάς, της ίδιας μέρας, κατά το οποίο ρίχθηκαν πυροβολισμοί από μέλη της Αστυνομίας στην προσπάθεια τους να ανακόψουν και να συλλάβουν υπόπτους

Διορισμός ανεξάρτητου ανακριτή από τον ΓΕ

«Ασκώντας τις εξουσίες μου δυνάμει του εδαφίου (2) του Άρθρου 4 του Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Κεφ. 155, και αφού έτυχα ενημέρωσης από τον Αρχηγό Αστυνομίας σχετικά με τις εν εξελίξει ανακρίσεις που αφορούν στον θάνατο νεαρού από το Πακιστάν, αποφάσισα τον διορισμό του Ανώτερου Δικηγόρου της Δημοκρατίας κ. Νίνου Κέκκου, ως ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή, για να προΐσταται των ανακρίσεων που διεξάγει η Αστυνομία», αναφέρει σε Γραπτή Δήλωση ο Γενικος Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης.

Αστυνομία: Δεν αναμένονται άλλες δηλώσεις για την υπόθεση

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον διορισμό του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι συνεχίζεται το ανακριτικό έργο με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Έντιμος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, σχετικά με το θάνατο 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη Λευκωσία στις 06 Ιανουαρίου, 2025, αναφέρουμε ότι η Αστυνομία συνεχίζει το ανακριτικό της έργο στο πλαίσιο και των νέων δεδομένων όπως προκύπτουν από την Ανακοίνωση. Ως εκ τούτου, από μέρους μας δεν θα γίνουν οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις» 

 

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play