Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ένωση Δήμων μετά το χαμό που προκλήθηκε στη Βουλή για το θέμα των λαμπρατζιών, έχουν καταλήξει σε αλλαγές στο υφιστάμενο νομοσχέδιο προκειμένου τα τύχει αποδοχής και να τηρηθεί το έθιμο σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο.
Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίστηκε όπως:
Ορίζεται υπεύθυνος για τη λαμπρατζιά, ο οποίος θα πρέπει να είναι εκπρόσωπος της εκκλησιαστικής αρχής ή άλλου οργανωμένου συνόλου στα δημοτικά όρια της περιοχής που θα γίνει η λαμπρατζιά.
Θα ορίζεται επίσης ως επόπτης πρόσωπο από την τοπική αρχή και θα είναι το πρόσωπο επικοινωνίας με την Αστυνομία σε σχέση με την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων που θα καθορίζονται για την έκδοση της σχετικής άδειας.
Συμφωνήθηκε επίσης όπως, η ξυλεία για τις λαμπρατζιές δεν θα προμηθεύεται από τις τοπικές αρχές όπως προνοούσε αρχικά το νομοσχέδιο αλλά θα γίνεται με ευθύνη του προσώπου που υποβάλλει την αίτηση για έκδοση άδειας.
Μετά τη σημερινή εξέλιξη το Υπουργείο Δικαιοσύνη πρέπει να ετοιμάσει τις αλλαγές, να καταθέσει αναθεωρημένο νομοσχέδιο και να τεθεί ξανά προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Νομικών. Με δεδομένο ότι το Πάσχα είναι σε λιγότερο από ένα μήνα θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβουν, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι βέβαιο.