Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και φιάσκο, χαρακτηρίζουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στη Λευκωσία, τη σύλληψη ενός Έλληνα υπηκόου από την «αστυνομία» του ψευδοκράτους, για δήθεν κατασκοπεία.
Πρόκειται για τον Γ.Μ. ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ βιντεοσκοπούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο τουρκικό κατοχικό στρατό και στις ένοπλες δυνάμεις του ψευδοκράτους. Ο Γ.Μ. υποστήριξε πως έβγαλε αναμνηστικά βίντεο και φωτογραφίες, από την επίσκεψη του στα κατεχόμενα και δεν διενεργούσε κατασκοπεία. Μάλιστα μία από τις φωτογραφίες την ανέβασε στο Facebook γράφοντας ως σχόλιο: «Κατεχόμενα». Πρόκειται για φωτογραφία της «Βουλής» του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, ο Ελλαδίτης είναι δικηγόρος από τη Λάρισα.
Ο Γ.Μ. συνελήφθη στις 27 Ιουνίου και σήμερα οδηγήθηκε στο λεγόμενο δικαστήριο της κατεχόμενης Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα προσωρινής του κράτησης για 4 ημέρες.
Ο Δικαστής του «Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας», Τούτκου Κάντας, ανέφερε κατά τη διαδικασία έκδοσης του διατάγματος πως υπό το πρίσμα των ευρημάτων που παρουσιάστηκαν, ο Γ.Μ. δεν έχει νόμιμη και μόνιμη διαμονή στο ψευδοκράτος και το «έγκλημα» που φέρεται να διέπραξε σε περίπτωση καταδίκης επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών.
Η λεγόμενη «αστυνομία» έχει κατασχέσει τα προσωπικά αντικείμενα του Γ. Μ. και τα έχει στείλει για έλεγχο. Όπως λέχθηκε, στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχαν φωτογραφίες όχι μόνο από στρατιωτικές περιοχές , αλλά και φωτογραφίες της «Τουρκικής Πρεσβείας» στην κατεχόμενη Λευκωσία και των άλλων «δημοσίων» κτιρίων. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης ένα ψηφιακό μαγνητόφωνο, ένα USB και μια κάρτα μνήμης.
Πηγή: protothema.gr