«Καμία αλλαγή»: Τι διευκρινίζει η Αστυνομία για διελεύσεις Τ/κ από οδοφράγματα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Μόνη διαφοροποίηση η καταγραφή επιπρόσθετων στοιχείων όσων ατόμων προσκομίζουν «ταυτότητες» του ψευδοκράτους.

Δεν έχει αλλάξει η διαδικασία στα οδοφράγματα και οι διελεύσεις από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, συνεχίζονται κανονικά δήλωσε στο ΚΥΠΕ λειτουργός του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι η μόνη διαφοροποίηση είναι η καταγραφή επιπρόσθετων στοιχείων όσων ατόμων προσκομίζουν «ταυτότητες» του ψευδοκράτους.

Εξάλλου, σε νεότερη δήλωση από την Αστυνομία γίνεται αναφορά σε σχετικά δημοσιεύματα και ανακοινώσεις για το θέμα, σημειώνοντας πως «δεν ευσταθούν» και προστίθεται ότι «οι διελεύσεις συνεχίζονται απρόσκοπτα διασφαλίζοντας την ομαλή εφαρμογή του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης όλων των Κυπρίων, Ευρωπαίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων».

«Η Αστυνομία Κύπρου προβαίνει, για σκοπούς δημόσιας ασφάλειας, στους απαραίτητους, χωρίς εξαιρέσεις, ελέγχους σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τις πρόνοιες του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής» καταλήγει.

Ονάρ: Εάν ισχύει θα θέσουμε το θέμα υπόψη του Ε/κ διαπραγματευτή

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια νέα κρίση, ανέφερε ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ στην Κίπρις ποστασί όταν κλήθηκε να σχολιάσει είδηση πως υπάρχουν νέα μέτρα από την ΚΔ στα σημεία διέλευσης.

«Εάν η κατάσταση είναι έτσι, θα θέσουμε το θέμα υπόψη τόσο του Ε/κ διαπραγματευτή όσο και της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο. Ελπίζω όχι», είπε ο κ. Ονάρ, ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθούν την κατάσταση.

Για να μην γίνονται σπέκουλες, είπε, έθεσαν το θέμα στον αναπληρωτή επικεφαλής της Ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, Aderemi Adekoya για να το διερευνήσει με τους Ε/κ αξιωματούχους, ενώ το θέμα τέθηκε και μέσω της επιτροπής για τα οδοφράγματα.

Τ/κ Τύπος: Για νέα μέτρα κάνει λόγο ο «σύνδεσμος Τ/κ εργαζομένων στο νότο»

Νωρίτερα, με επίκληση ανακοίνωση του «συνδέσμου Τ/κ εργαζομένων στο νότο» τ/κ ΜΜΕ είχαν γράψει ότι οι αρχές της ΚΔ εφαρμόζουν νέα μέτρα στα σημεία ελέγχου για τις διελεύσεις προς τις ελεύθερες περιοχές και πλέον δεν επιτρέπονται οι «ταυτότητες» του ψευδοκράτους.

Όπως αναφέρεται, από τις 25 Αυγούστου 2025 μόνο όσοι έχουν ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να περνούν από τα οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας αυτές τις ταυτότητες.

Προστίθεται ότι σε κάθε διέλευση, όσοι έχουν πιστοποιητικά γέννησης πρέπει να το προσκομίσουν όπως και φωτοτυπία της ταυτότητας του γονέα τους που είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφέρεται ξανά ότι δεν θα επιτρέπεται η διέλευση σε όσους κατέχουν μόνο «ταυτότητες» του ψευδοκράτους.

Ο «σύνδεσμος» αναφέρει επίσης ότι συνεχίζει τις συζητήσεις επί του θέματος και θα ενημερώσει το κοινό για τυχόν εξελίξεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play