Αγαπημένος ελληνικός προορισμός για Τούρκους ταξιδιώτες η Σάμος, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image
Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι τουρίστες από Τουρκία που προτίμησαν τα ελληνικά νησιά έναντι εγχώριων προορισμών μετά την εφαρμογή της βίζας- εξπρές

Την έντονη προτίμηση των Τούρκων ταξιδιωτών στα ελληνικά νησιά και ειδικά στη Σάμο ανέδειξε σε σχετικό άρθρο το Focus.de. Σύμφωνα με έρευνα του δημοφιλούς ενημερωτικού ιστότοπου της Γερμανίας, δεκάδες χιλιάδες ήταν οι τουρίστες από Τουρκία που προτίμησαν τα ελληνικά νησιά έναντι εγχώριων προορισμών μετά την εφαρμογή της βίζας- εξπρές και μάλιστασύμφωνα με το συγκεκριμένο ειδησεογραφικό μέσο, ιδίως γυναίκες από την Τουρκία που επισκέφτηκαν το νησί του Πυθαγόρα φρόντισαν να προβάλουν την Σάμο σε κάθε ευκαιρία μετά το ταξίδι τους, εκθειάζοντας την ποιότητα αλλά και τις χαμηλότερες τιμές σε τουριστικές υπηρεσίες.

Εκτενές αφιέρωμα για τη Σάμο ως τον πλέον αγαπημένο προορισμό των Τούρκων παραθεριστών δημοσίευσε και η ιστοσελίδα Haberekspres που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο ακτοπλοϊκώς και συναρπάζει τόσο με τις ιστορικές όσο και με τις φυσικές ομορφιές του. Ελιές, πευκοδάση και αμπελώνες "στολίζουν" το νησί από όλες τις πλευρές. Αυτή η καταπράσινη βλάστηση που συναντά τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και όσους αναζητούν την ηρεμία.

Το Καρλόβασι προσελκύει την προσοχή με τα μονοπάτια που είναι συνυφασμένα με το πράσινο, την ιστορία και τους τοπικούς οίνους. Οι περιπατητικές διαδρομές είναι κατάλληλες τόσο για ερασιτέχνες πεζοπόρους όσο και για πιο έμπειρους αθλητές. Για τους λάτρεις της φύσης, ο Κέρκης προτείνεται ανεπιφύλακτα για την υπέροχη θέα και το μοναδικό κάλλος».

Σημειώνεται πως ο Δήμος Δυτικής Σάμου διερευνά ενέργειες σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς για τη μεγαλύτερη διείσδυση στην Τουρκική αγορά, ενώ για τη φετινή σεζόν συνέβαλε στη δημιουργία της σύνδεσης Σίγκασικ - Καρλόβασι. «Ξεδιπλώνουμε τη βεντάλια των δυνατοτήτων της Δυτικής Σάμου που ταιριάζει στο προφίλ των αναγκών του Τούρκου ταξιδιώτη που επιζητά την χαλάρωση και τη διασκέδαση αλλά και την αναζωογόνηση μέσα από activities και την επιμόρφωση μέσα από την γνωριμια με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Φέτος η τουριστική ροή από την Τουρκία ενισχύθηκε σημαντικά δίνοντας "τονωτικές ενέσεις" στην τοπική αγορά από αρχές της σεζόν», εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου Ευάγγελος Μαρνέζος.

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.