Η Τουρκία έχει απευθύνει προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία και την Ουκρανία για τις αυξανόμενες επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε από το Μπακού ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.
Η Άγκυρα προειδοποιεί Μόσχα και Κίεβο: «Απαράδεκτη η εξάπλωση του πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα»
Μετά τη συνάντησή του με τον Αζέρο ομόλογό του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, ο Φιντάν χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εξάπλωση του πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα και τους κινδύνους για πολίτες και τουρκικές εταιρείες.
Μετά τη συνάντησή του με τον Αζέρο ομόλογό του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, ο Φιντάν χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εξάπλωση του πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα και τους κινδύνους για πολίτες και τουρκικές εταιρείες.
Τόνισε ότι η Άγκυρα εφαρμόζει αυστηρά τη Συνθήκη του Μοντρέ και επιδιώκει να κρατήσει τη Μαύρη Θάλασσα εκτός της σύγκρουσης.
Αναφερόμενος στο Ιράν, κάλεσε σε άμεση αποκλιμάκωση και διπλωματική επίλυση της κρίσης. Ζήτησε επίσης ασφαλή και ελεύθερη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ και επιστροφή στην προπολεμική κατάσταση.
Για τις σχέσεις Τουρκίας–Αζερμπαϊτζάν, έκανε λόγο για «αδιάρρηκτους δεσμούς» και περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας, μεταξύ άλλων στον αμυντικό τομέα.
«Ακόμη και η χειρότερη ειρήνη είναι καλύτερη από τον πόλεμο», είπε ο Φιντάν.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







