Κυβερνοεπίθεση από Κινέζους χάκερς στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Σύμφωνα με τους New York Times, το ΥΠΟΙΚ δεν διευκρίνισε πότε έλαβε χώρα το επεισόδιο, αλλά είπε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σε μια προσεχή συμπληρωματική έκθεση στο Κογκρέσο

Δράστης από την Κίνα χάκαρε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αποκτώντας πρόσβαση σε σταθμούς εργασίας κυβερνητικών υπαλλήλων και απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι παραπέμπουν σε πηγές αξιωματούχων του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις 8 Δεκεμβρίου, μια εταιρεία υπηρεσιών λογισμικού, η BeyondTrust, ειδοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών ότι ο χάκερ είχε αποκτήσει ένα κλειδί ασφαλείας που του επέτρεπε να αποκτήσει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε ορισμένους σταθμούς εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών και σε έγγραφα σε αυτούς, ανέφερε το τμήμα σε επιστολή που ενημερώνει τους νομοθέτες του επεισοδίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι είχε συνεργαστεί με το FBI, την κοινότητα πληροφοριών και άλλους ερευνητές για να καθορίσουν τον αντίκτυπο της παραβίασης. Η παραβιασμένη υπηρεσία είχε τεθεί εκτός σύνδεσης και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κινεζικός κρατικός παράγοντας εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε το υπουργείο.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι το υπουργείο έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη τις απειλές κατά των συστημάτων του και των δεδομένων που διατηρούν και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα και τις κρατικές υπηρεσίες για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος από πειρατεία.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν διευκρίνισε πότε έλαβε χώρα το επεισόδιο, αλλά είπε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σε μια προσεχή συμπληρωματική έκθεση στο Κογκρέσο.

 

 

 

Ανησυχία στις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις αποκαλύψεις τους τελευταίους μήνες ότι η Κίνα είχε διεισδύσει βαθιά στα συστήματα τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, αποκτώντας πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες και στα γραπτά μηνύματα Αμερικανών αξιωματούχων και άλλων.

Πρόσφατες αναφορές για μια ξεχωριστή παραβίαση των συστημάτων τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ από μια κινεζική ομάδα χάκερ με το παρατσούκλι Salt Typhoon έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ευπάθεια των συστημάτων των ΗΠΑ.

Η ομάδα κυβερνοασφάλειας της Microsoft ανακάλυψε αυτό το hacking το καλοκαίρι, το οποίο έδωσε στην Κίνα πρόσβαση σε συνομιλίες που είχαν ο Donald J. Trump και ο JD Vance, μεταξύ άλλων Αμερικανών.

 

Πηγή: CNN Greece

 

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play